hurghada avklarat

Då var man återigen tillbaks till jämförelsebart kalla Stockholm. Känns lite både och faktiskt. Tråkigt att återkomma till det "vanliga livet" igen. Skellefteå, kyla, jobb i kåge, osv. Men finns mycket man saknar där hemma också, vissa fina personer som man aldrig får nog av.  Har saknat er massor. Men det är väl inte mycket mer spännade som finns där hemma. När man försvinner ett tag märker man ju vad man saknar. Har faktiskt varit väldit skönt att få komma iväg en stund. En vecka känns ändå lite halvlänge. Hade nog inte pallat med en vecka till tror jag.

V
ad ska man då säga om EGYPTEN. Finns mycket att säga alltså. Har varit en himla trevlig resa. Möttes såklart först av värmen när vi klev av planet. Egypten består alltså av 96 % sand och 4 % grönt så det är ju inte riktigt som vilket land som helst. Men varmt var det. Buss till hotellet, Empire hotell.  Gammalt men fräscht & rent. Funkade rätt bra. Trevliga människor, vissa lite för trevliga.. Finns verkligen jobbiga folk. Dom sliter in en i deras små affärer och stoppar på en massa grejer och kräver massa pengar. Har blivit lurad på pengar hela veckan. Men men det är väl sånt man får ta. Dom har försökt köpa oss för typ 100 kameler eller så, haha till en början är det ju rätt kul, sånt händer ju aldrig hemma, men tro mig man blir less.. ;P
    

Annars har man väl legat på stranden för det mesta. Härlig med sol och värme. Blev dock sjuk med feber 3 dar så riktigt bra var det väl inte. Gick och la mig efter middagen vissa dagar ;P

      

H
ann med några utflykter iaf. Bla. en "citytour" runt Hurghada, Sakkala och nya Hurghada. Kul att få se lite hur det såg ut osv. Väldigt fattigt och skitigt på gatorna. Känns lite halvhemskt att se, men allt blir såklart en upplevelse. Nästa utflykt bleb KAIRO. Riktigt häftigt att se. Är tydligen 3e största staden i världen med 20 milj. invånare. Trafiken är väl det man märker mest. Helvete hur dom kör alltså. Alla ska köra först, hur tror du det går? Underligt att det inte sker fler olyckor. Fick iaf se Pyramiderna. Helt sjukt. Dom är rätt stora alltså. Nåt man måste se här i världen. Tappade inte riktigt andan av storleken bara sådär utan mer när man tänker på hur dom byggdes, det är sjukt. Red däremot inte kamel, hade gärna gjort det men man vet aldrig vart man hamnar, mitt ute i öknen, och dom tar verkligen betalt alltså.

       
-
    

S
en blev det även en titt på Papyriska institutet, Egyptiska muséet, ett Parfymeri och lite annat. Lite mindre intressant men. Tog iaf en hel dag, och tro mig att man var slut efteråt. Men det var nog det bästa med Egypten.

H
ann även med snorkling på paradisön, Mahmya. En helt underbart fin ö, vita stränder och turkost genomskinligt vatten. Presis som en dröm. Åkte ut med en båt till ett korallrev och snorklade. Det var helt obeskrivligt alltså. Helt sjukt. Hur häftigt som helst. Det måste man bara göra!

      

V
ar även en massa aktiviteter på hotellen. African party, Bellydance och massa andra shower. Var en animation-grupp som var helt galna som anordnade alla möjliga grejer. Skitkul!

     

Himla kul att se nya saker och träffa nya människor. Har varit så less på allt där hemma. Så det har som varit skönt att få komma bort ett tag. Klart man blir lite less på det också. Nog kan det vara skönt att komma hem till det vanliga, då man vet vad man gör, vet vad som händer. Men hur kul är det egentligen? Fast man måste ju ha lite tråkigt ibland för att få uppleva glädje, är det inte så? Sen är det ju bara 3 veckor kvar innan det bär av mot nya varma länder! ;D Fattar inte att det är så snart. Tiden rullar verkligen fram. Ska ju till Oslo en sväng också så det kommer gå snabbt som bara den! Kul att det händer lite spännande grejer!:)

F
år ta och lägga upp lite bilder sen då vi kommer hem, är ju fortfarande i Sthlm nu, har en massa timmar kvar i bilen innan man är hemma. Blir nog rätt skönt ändå. Vi ses sen! Puss

-

Så därja, äntligen hemma nu, lite bilder också. Tack för allt då!
Känns lite konstigt att va hemma men, det funkar nog, ska ta det lugnt i morgon, sova ut litegrann tror jag.

I´ll remember you

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback