kambodja

Ja nu ar vi inne i ett nytt land, Kambodja och i Siem Reap. Valdigt annorlunda motfor thailand, omgivningarna pa vagen hit bestod av landsbygd endast. Bondgardar, kossor som blockerar vagarna, oandliga akrar och manniskor kor runt i sina sma traktorer. Valdigt trevligt att se.

Bussresan fran Bangkok gick ratt bra, fram till gransen iaf. Daremot blev vi palurade dyra visum for att ta oss in i landet. Traffade en tontig kille fran Osterrike som hanger med oss nu och verkar inte slappa taget. Det funkar val nan dag men snart blir vi nog lite less. Anda trevligt att ha nan annan att prata med ibland.
Fran gransen i Kambodja valde vi att ta en taxi pa 3 timmar in till Siem Reap i stallet for en buss utan ac som skulle ta drygt 7 timmar. Jag slar vad om att vi gjorde det ratta valet. Vagen var inte kul, och det var verkligen '"a bumpy ride" som dom hade varnat oss for.

Val framme tog vi en tuktuk och borjade leta efter ett guesthouse som inte var alltfor dyrt. Korde runt valdigt lange och hittade till slut ett en bit utanfor centrum, Golden village. Sov dar i natt. Igarkvall var vi ute och tittade runt lite och testade pa Siem Reaps nattliv och tro mig det var inte stort, bara nagra sma gator.

I morse bestamde vi oss for att hitta ett lite narmare stan. Hittade snabbt till Mitri guesthouse. Valdigt enkelt men fint, vanlig toa, tv och tillochmed badkar! Idag har vi gatt runt och kollat in staden i dagljus, ratt trevligt att ga runt bara. Har just suttit pa "the blue pumpkin" och atit en glassgrej som var supergod! Blir nog en ratt tidig kvall ikvall. Ska upp tidigt i morgon och bege oss till Ankor Wat. For att se soluppgangen kl 5.30 sa kommer en tuktuk och hamtar oss runt 5 am. Blir nog ratt haftigt att se, men dagen lar bli lang! 

Vet inte hur lange vi stannar har men efter nagra dagar aker vi vidare till Phnom Phen for nan dag. 

Langtar efter alla dar hemma. Ibland gar det jattebra men ibland mindre bra. Snart kommer vi hem. Ta hand om er mina hjartan. Puss och kram!

Kommentarer
Postat av: e

jag längtar efter dig hjärtegull!, jag & mamma har just käkat kinamat & ska snart mysa med film. allt vore bättre om du var med =) love u mest!

Postat av: Ylva Johnson

Sköt om dig långt där borta i värmen!

Många kramar // Ylva, Jens, Carl och Ivar.

2009-01-17 @ 09:31:29
URL: http://www.aspliden111.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback