langkawi, malaysia

Ja da var man i ett nytt land. Kanns valdigt kul! Akte nattbat fran Koh phangan till Suratthani dar alla hade varsin sangplats, sen buss till Satun och sen bat over till Langkawi, dar vi ar nu.

Hade inte bokat nat boende sa vi hangde pa ett par fran England som skulle till Gecko guesthouse. Precis som vi trodde sa var det fullt sa det var bara att vandra vidare for att hitta nanstans att bo. Hittade till slut ett rum pa Rainbow lodge som funkar hur bra som helst! Flakt i taket, kall dusch men betydligt varmare an i Koh phangan, och inga odlor. Bara massor med smakryp, spindlar och sma syrsor. Sjalva stallet dar vi ar heter Pentai Cenang iaf. 

Breve oss har det bott en svensk barnfamilj tills i morse da dom akte vidare mot Hongkong. Dom bor for ovrigt i Phuket ett halvar och barnen gar skola dar osv, sa nu ar dom pa en liten semester bara. Sa roligt.
Satt och pratade med dom hela kvallen igar om bade det ena och det andra, foljde med dom ut och at pa en liten restaurang dar vi at dagen innan ocksa. Rose tea 2 heter den, har valdigt bra mat och det ar ratt billigt.

Allt ar billigt har pa Langkawi, mat, boende, ol osv. Det ar taxi som ar dyrt och om man ska aka pa nan utflykt eller att hyra moppe. Vi som trodde att allt var dyrt fick en glad overraskning. 

Sen efter maten gick vi ner allihop till stranden till Babylon reggae bar. Dom hade lagt ut stramattor pa sanden runt ett litet trabord med ett ljus pa. Sen var det ett reggaeband som spelade och sjong hela kvallen. Hur mysigt som helst verkligen! Eftersom det ar ol som ar billigt ar det samma sak for jag och Ida som i Thailand, antingen dricker man drinkar som blir svindyrt, eller sa dricker man vatten eller juice, utan alkohol. Det blev apelsinjuice for mig medans Ida forsokte sig pa en carlsberg, vilket inte gick sa dar overdrivet bra.

Maten ar som sagt valdigt billig. Iaf om man ater mat som kommer harifran och speciellt fran ett matstand. I gar at vi bade frukost och lunch vit ett stand. 1,50 ringit for fried noodles, viklet ar ungefar 3-4 kr, och man fick mycket ocksa. Helt otroligt, allt blir godare ocksa nar man ve thur billigt det ar.

Idag daremot nar vi skulle ata frukost dar igen, var det ingen dar. Gick vidare langs hela huvudgatan och allt verkade stangt av nan anledning som vi inte vet. Hittade tillslut ett stalle som hade Nasi goreng, vilket ar som fried rice. Smakade lite annars an i Thailand med det var gott! Sen har vi sprungit runt forgaves hela formiddagen och letat bikes for rent men dom ar slut overallt. Hade tankt aka till Cable cars som ar en linbana dar man svavar i luften och tittar pa den vackra utsikten. Men det far bli i morgon, vi far kliva upp tidigt.

Det ar iaf en hel familj Japaner som ager stallet dar vi bor. 2 gamla gubar varav en ar hur gullig som helst. Man spriunger runt med ett vitt harband med japanska tecken pa och bjuder oss pa allt mojligt. Forsta kvallen bjod han oss pa nagra sma degbollar med blackfisk i som man skulle doppa i nan sas av senap. En traditionell japansk ratt som hette nanting i form av "Takyowaki". Det var bara att ata.. Till det fick vi varsin ananasjuice. Bollarna smakade inte alls sa daligt som det kanske later men jag vill inte ata det igen.

Nu blir det val ut i solen igen. Solen skiner och det ar varmt som bara den hela dagarna. Vi ar inte riktigt vana vid det har nu, har ju haft daligt vader i 10 dar sa man branner sig sa fort man visar sig for solen. Man maste svalka sig i havet ungefar var 10 minut.
Men an sa lange gillar jag Langkawi, allt ar jattefint och malayerna ar inte alls lika jobbiga som thailandare.

Hoppas alla har det bra dar hemma, bara sa ni vet sa gar det inte na oss pa mobilerna nar vi ar i Malaysia sa ni inte blir oroliga nar vi inte svarar. Ar bara i Thailand som dom funkar sa. Kramar i massor!

Kommentarer
Postat av: pappa

Hej,har hittat var ni bor pånätet,med bilder tillochmed. Det verkar jättebra,sköt om er,/pappa

2009-01-06 @ 14:05:40
Postat av: sis

åååååh, jag blir så avis. reggae på stranden låter ju underbart & just nu skulle jag verkligen göra vad som hellst för att ha sol jag med.

det låter som att du har det kung =) miss u !


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback