vietnam en svang

Ja nu ar vi i annu ett nytt land, alltid lika kul! Vietnam och Ho chi minh city.

Hann med Killing fields nar vi var i Kambodja ocksa, inte sa overdrivet bra men dock mycket mer intressant nar vi fortsatte med museet efterat. Fast man blir ratt less efter nagra timmar pa ett museum eller vad sager ni?

Vagen hit gick da bara bra. Vi stannade av med bussen pa flera olika stallen och blev overfallna av miljontals friterade 10 cm stora spindlar, aven levande som dom forsokte fa oss att kopa. Tydligen en delikatess i Kambodja.
Vi slapp visum ocksa, som svenskar inte behover men man brukar bli lurad sa man vet aldrig. Var den smidigaste landovergangen jag har varit med om iaf, riktigt snabbt gick det.

Vietnam ar verkligen hur fint som helst. Ser ut ungefar som i Kambodja forutom att alla bar kinahattar har, dom ser riktigt sota ut tanterna. Ar mest landsbygd, vad vi har sett iaf, forutom just nu nar vi befinner oss mitt i storstan Ho chi minh. Helt sjukt sa mycket folk det finns, och att inte tala om mopeder. Finns fler av dom an det finns manniskor har tror jag.

Har iaf bott nu tva natter pa ett litet guesthouse langt inne i en grand pa tredje vaningen hos en familj som inte kan engelska. Ett ratt okej rum med toa i hallen och kallt vatten, men tv! For ovrigt sa star allt pa Vietnamesiska, inget pa ett sprak man forstar med andra ord. Men det funkar bra anda, vi har ju klarat oss hittils.

Aker vidare harifran till Nha Trang ikvall med nattbuss. Blir harligt att fa komma till lite strandliv med sol och bad nu nar vi har gjort ratt mycket sevardheter ett tag.

Dessutom kan ni inte ana vem vi traffade har nar vi kom hit. Jo Daniel, hur ar detta mojligt. Jag trode jag skulle krakas. Har forsokt undvika han sa mycket som mojligt men igar kvall blev vi tvugna att hanga med han lite. Vi overlevde ju iaf och nu kommer vi aldrig mer att se han, garanterat! Kans javligt skont!

Ar luna year, det kinesiska och det vietnamesiska nyaret nu som borjar den 26 jan och pagar en vecka efter det. Blir sakert haftigt! Alla haller pa att forbereda infor det och lagar massa mat, satter upp olika utsmyckningar och koper blommor och trad. Folk ar som galna och priserna ocksa tyvarr.

Ja och vara resplaner framover lyder Vietnam till den 4e januari da vi blir utkastade ur landet. Far bara stanna tva veckor utam visum sa. Ida och Matte far daremot stanna en dag langre an mig hur nu det ar mojligt. Hoppas att dom foljer med mig over till Laos en dag tidigare! :)

Ja sen blir det Laos som sagt, vet inte hur lange vi stannar dar men. Efter det aker vi tillbaks in i Thailand mot Chiang Mai och sedan ner mot Bangkok igen. Efter det har vi inte hunnit planera nat annu. Far se om vi aker soderut genom Thailand och tar igen det vi har missat.

Idag var vi ju iaf tvugna att checka ut innan 12 sa efter det tog vi vara ryggsackar pa ryggarna och gick till Pepperonis och at en pasta och salladsbuffe. Troligtvis ar vi nog matta tills i morgon som det kanns nu iaf.
Nu sitter vi bara har vid datorerna och lar sitta har nagra timmar, ar sa fruktansvart billigt sen har vi nagra timmar att branna innan bussen gar 21.30 sa. Vet inte riktigt vad vi ska hitta pa allt mest.

Annars far ni ha det sa bra dar hemma. Saknar er jattemycket och hoppas ni mar bra. Vi ses om ett tag, langtar tills dess! Pussar och kramar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback