jihoo

Bokade just klipptid, i morgon, 09.45. Känns väldigt skönt.. har längtat efter att få klippa mig rätt länge nu, håret börjar bli katastrof. Hade ju egentligen tänkt att syster skull klippa men hon har ju tydligen inte tid för det just nu, så. Det blir ju ilte perfekt sådär innan valborgs! Hade tänkt att Ida skulle få äran att färga mitt hår också, eller nån måste göra det, innan onsdag, annars blir det så väldans svart, :S

I helgen blir det även inflyttning i stan, det ska börjas målas i alla rum, och uppsättning av tapeter. Blir nog inte den direkta flytten förän helgen den 17e-18e. Då någongång ska det även hinnas med IKEA!=) Har lovat Ida att följa med, skitroligt!

Måste även komma igång med träningen. Går väl hyffsat men det måste gå bättre. Har som inte så överdrivet mycket tid just nu, jobbar alltid sent så det hinns inte. Hinner ju med att vara ute och gå men det är de övriga man saknar. Typ box & fotboll osv. Hör att det finns damlag i ostvik nu, med byske och ålund och drängsmark och allt vad byarna heter. Känner ett litet sug men jag vet inte, eller kaif. Fast det känns nästan som att formen ligger bättre i ostvik?

På återseende,

/ L

grillningsdags

Ja nu kan man väl ändå säga att våren är här..? Fast inte ska man säga för mycket.. det ska ju tydligen regna i veckan och till helgen. Men snön börjar försvinna helt nästan, bara lite snödrivor kvar. Våren får en att må så bra, inte den deprimerande och trista vintern, utan kroppen fylls i stället med glädje ända uti tårna. Ikväll blir det första grillningen också, har just inhandlat fläskfile så det ska inte bli dåligt. Snart är det valborgs också, blir väl grillning då också!=) Känns riktigt bra faktiskt, och det känns som att sommaren närmar sig med stormsteg för att snabbt gå över till höst..? Man hinner knappt med. Men det och andra sidan betyder ju att resan kommer allt närmare!
Nu börjar det lukta mat!

/ L

nytt rum

Som ni allra flesta vet så ska det ju flyttas till stan. Ångrar mer och mer det här med att sälja huset. Jag kan inte förstå det.. Är nog det dummaste vi har gjort. Men tur är väl det att lägenheten vi flyttar till är den finaste i hela stan..?
I dag blir det att kolla på tapeter också, ska snart till stan. Sen ikväll blir det träning, dubbla pass, PSI och pump!=)
Och mitt nya rum kommer bli hur mysigt som helst, ser det framför mig, läger upp bilder sen när det är klart.

Innan dess är det ju valborgs också. Första tanken var ju att åka ner till Uppsala och Jenny och Fegge för att fira. Sedan efter det ner till Skara och hälsa på Sess. Men det blir tyvärr inte så. Istället blir det hemmafest med lite folk. Troligtvis hos Johans vänner, annars Med Ida och Matte=)  Vi ser väl.

Nu när våren är här, (det är omöjligt att det kan komma mer snö nu!) måste man börja komma ut och springa, jag känner mig inte riktigt välformad inför stranden=P Men det kommer väl det också. Har sprungit lite kortare sträckor någon gång men nu måste det kommas igång på allvar! Peppa peppa peppa!

Nu måste jag duscha innan det blir stan, vi ses sen!

/ L


reseplanering

Det känns som att det börjar närma sig nu, med resan och allt. Vi har satt ett datum iaf, den 1 december så då bär det iväg! Kan inte fatta det riktigt men det blir väl mer verkligt lite närmare resan vi kommer. Har suttit och kollat resedagboken hur mkt som helst, allt verkar så fantastiskt. Det står typ allt man vill veta, från "resans 10 budord" till andra människors egna berättelser och upplevelser. Men de tre huvudmålen just nu är Australien, Thailand och Nya Zeeland. Men även Laos, Kambodja, Vietnam, Indonesien, Malaysia är ju ställen som lockar. Sen hade vi nog tänkt ta en tripp förbi Hong-Kong när vi likas är där. Vi ser väl hur mycket man hinner med. Man vill ju inte stressa förbi allt utan ta det lugnt så inget missas.
Vi har sagt 4 månader och varken mer eller mindre tror jag det blir. Känns som att ett halvår är för länge. Det går ju alltid åka tillbaks. Så vi är väl hemma någong gång i mars skulle jag tro.
Ida har varit duktig och kollat upp rätt mycket om sånt som kan vara bra att veta innan man far dit. På tisdag har vi planerarkväll hemma hos hon och Matte. Jag längtar nåt så fruktansvärt mycket!
Vi har funderat mycket på vad var och en vill få ut av denna resa. Det känns rätt så viktigt. Tror nog att alla vi 4 har ungefär liknadnde mål.
Samtidigt som jag självklart vill sola och bada och det lär ju bli en hel del festande också, så vill jag se hela världen.. Jag vill uppleva andra kulturer och se naturen. Hoppa fallskärm, bungyjump, ta dykarcert och dyka, vandra i berg och glaciärer, se alla sorters farliga djur, rida elefanter osv. Det känns mest spännande att överleva på egen hand i främmande länder. Att ta sig fram överallt och hitta undangömda ställen som visar sig vara helt underbara.
Håller just nu på att läsa på resedagboken.se om vad andra tycker man inte får missa, och lite mer om vad man bör göra i de olika länderna. Sen är det ju packningen, som jag inte vet hur jag ska klara av, att få ner så lite som möjligt men att ändå få med det viktigaste. Det är mycket saker som måste finnas med i ryggsäcken, sen lite kläder på det också. Då är det dags för det stora gallringen. OOoohh. Försöker ta reda på lite mer fakta om de olika länderna också.. Kommer nog tillbaks lite senare.

/ L

faktiskt

Är faktiskt rätt trött just nu, har slutat jobbet för några timmar sedan. Känns som att jag borde gå och lägga mig men det verkar som att syster har tänkt tvinga ut mig på ännu en promenad.. Hann iallafall slinka förbi johan en liten stund också innan jag for hem. Slängde i mig lite fil och sen hamnade jag här för ovanlighetens skull. Kom just att tänka på hur mysigt det hade vart med julafton.. Speciellt när man tittar ut och ser hur all snö börjar smälta och all asfallt på vägarna, haha. Fick bara en sån känsla. Fast det vore lite härligare om all snö kunde försvinna och att det kunde bli vår. När jag var ute och gick i morse sken solen så där aldeles underbart som den kan göra på våren. Synd bara att man var tvungen att jobba inomhus iallafall. Känns som att valborgs snart är här, hur härilgt som helst! Vet inte vad det blir då men, uppsala, skara, eller hemma,.. Vi får se, är ju trots allt en månad kvar.
Och i dag är det första april också. Har då inte blivit lurad, (än så länge). Bara av johan som sa att david hade förlorat körkortet igen.
Jaja, fick lite mer tider på boendet också framöver, alltid bra med jobb! Sen hade min favorittant dött i morse när jag började..=/ Fick iallafall se henne när hon låg på sin säng, hur fin som helst. Kändes inte alls så jobbigt, kändes ganska bra faktiskt,.
Helst av allt vill jag bara fara ut i världen och se allt. Tiden går så snabbt iofs att snart är det väl dags att lämna landet, men det känns ändå som att man bara går och väntar och väntar hela dagarna.. Det kommer bli så underbart! Och sofia som just har kommit hem från thailand, vit kvinna!, fyfan. Då blir man bara mer peppad. Sen kom planerna att fara till USA med jojje upp igår också, skulle vara så otroligt kul! Ida? Hoppas!=)

Nä nu blir det soffan en ilten stund innan man ska ut i mörkret,

/ L

lite peppad iaf,

Ja nu sitter jag hemma hos johan och har just ätit en plätta med hallonsylt. Hans mamma gör vääärldens godaste plättar jag lovar! Vaknade när johan for 10 i 8 och kunde inte somna om :/ En anledning att titta förbi här då. Vädret lockar inte allt för mycket för en lång promenad men det är bara att tagga till. Det måste ju göras det också. Börjar jobba 11.30 här i kåge, på äldreboendet. Känns lite ovant när man inte har varit där på flera månader, förutom i tisdags eller när det nu var. Hoppas det blir bra, jobbar ju bara till 18 så. Sen i morgon ska jag tydligen städa ur ett hus eller vad det nu var, har inte städat på ännu längre tid tror jag. Är väl inte det mest underbara jobbet man kan tänka sig men det är väl bättre än att bara sitta hemma och känna hur pengarna inte forsar in på kontot. Speciellt när man är skyldig mamma och pappa ca 6000, för tärnaresan, en ny kamera och hyran såklart. Ska dessutom till Umeå i helgen. Barncancerföreningen har nog årsmöte eller nåt annat möte så det blir hotell heela helgen. Ska köpa en helt ny garderob också. Tur att man har emma med sig då, vår egen lilla shoppingdrottning!
Var och hälsade på ida på jobbet igår och planerade framtiden. Eller nästa helg iaf=P Neverstore är ju på balzac då så det är ju ett måste att fara dit. Hon blev lika aspeppad som jag hade hoppats på=P Vet bara inte vad det är för åldersgräns.. jaja det blir perfa!
Träffade johanna persson igår på ica, vi pratade lite om fotboll, ryktet går ju att ostvik ska starta upp damlag igen. Vet inte hur det låter men det vore väl kul att ha nånstans att leka med boll lite. Lite så där lagom oseriöst. Känns som att kroppen inte pallar med något annat=P

Måste ut och luffsa nu, annars hinner jag inte innan jobbet.
See you later som man brukar säga.

/ L