hej solen!

Verkar vara monsun har under dessa dagar, har regnat och varit mulet utan att solen tittat fram i 4 dar nu. Den tittade faktiskt fram en stund i morse men himlen tacktes snabbt av svarta moln. Kul! Och enligt Paddy ska det fortsatta nagra dagar till. Kanns ju ratt ball.. Finns inte sa mycket att gora har da det regnar, varat lilla hus har ingenting forutom en sang.
Sa vi har hangt nere i restaurangen och last bocker och lyssnat pa regnet mest hela dagarna. Har traffat Ivana och Paddy fran Australien nu ocksa, valdigt kul att traffa lite kant folk, var for ovrigt dom vi var med pa Phiphi. Aven Sonny och Sandra har kommit nu, igar kvall sa hoppas att fa traffa dom ikvall kanske. Har aven provat lite annan mat an det vanliga. Green curry, den mildare varianten, var helt galet stark sa jag nastan inte fick i mig den. Nar vi sen skulle betala stog det Red curry pa notan inte undra pa att jag holl pa att do. Har atit lite olika pastaratter ocksa men jag maste saga att ingenting slar kyckling med cashew!

Nu ar julen over och i stallet laddas det upp for nyar. Pre-nyarsfester pa alla klubbar har. Festade i lordags med Ivana och Paddy, bara jag och Ida for matte kande sig fortfarande inte helt bra. Var riktigt kul faktiskt! Var ratt mycket folk nere pa stranden!

Vet inte annars vad jag ska saga, har inte hant sa overdrivet mycket dom har dgarna. Far se om vi aker till Koh Tao nan dag framover och snorklar lite.

Hoppas allt ar bra med alla dar hemma! Pussar och kramar!


en annorlunda jul

Det kan man verkligen saga. Har gatt tva dagar nu sen sjalva julafton, annandag jul idag. Allt ar inte riktigt som det brukar under julen. Men vi firade pa varat egna lilla satt. Lag pa stranden och solade till en borjan iaf, sen blev det att rnga hem till familjen, pratade med Pappa och Syster, hur jobbigt som helst blev det. Man langtar hem sa mycket nar man hor deras roster och det ar ju saklart extra mycket for att det ar just jul. Man hor hur dom forbereder, lagar mat, pyntar granar, handlar och slar in julklappar, bakar julgodis och bara myser. Fick ringa tillbaks lite senare for att fa prata med mamma ocksa, oj vad vi grinade.. Ni ar det basta jag har ni vet det va?

Har firar man iaf inte riktigt jul som man gor hemma, ar mest en massa festande bara. Kandes lite konstit att festa pa sjalva julafton sa vi ebstamde oss for att bara ga ut och ata god mat, unna oss efterratt och sen ga hem och tanda ljus och bara mysa. Det blev faktiskt valdigt mysigt till slut. Spelade kort, pratade, lekte lekar, lyssnade pa Stad i ljus och skankte en extra tanke till Tobbe och tog bara hand om varann! Igar daremot var det britternas julfirande och det marktes kan man saga, det har dunkat tecno nu i flera dagar, fyrverkerier, glada galna britter som springer runt och klar ut sig osv.
Annars har vi som kommit in i en slags vardag. Det kanns inte som semester langre utan det flyter som bara pa mer och mer. Kanns riktigt bra faktiskt. Nu har det regnat och varit mulet ocksa bade igar och idag sa det har inte blivit mycket solande inte. Men det kommer val sen! Det ar lite synd att det regnar just nu nar vi bor som vi gor. Ingen tv ingenting forutom en sang i ett fallfardigt hus uppe pa ett berg. Ar ett mysterium hur vi tar oss upp dit varje kvall alltsa.
Borjar vanja mig vid alla dessa odlor nu ocksa, har fatt nya vanner bestaende av tva 35 cm stora odlor som springer fram och tillbaka i taket och pa vaggarna. Pa natterna sitter dom och kollar ner pa mig nar jag sover fran ett hal i taket. Inte speciellt trevligt, var radd forsta natten men nu borjar man bli van. Sa lange dom inte ar pa en!

Sen har vara vanner fran PhiPhi kommit hit ocksa, Ivana och Paddy fran Australien sa det blir nog att ata middag med dom ikvall! Sen kommer Sandra och Sonny pa sondag sa det blir kul med lite kant folk! Har traffat lite annat folk ocksa men mest tontar.. och aldre, kanns inte som att det ar sa manga i varan alder som ar ute just nu, forutom dom ovan namnda, men det kommer val det med!

Ska nog aka over till Koh Tao nu ocksa nan dag i veckan och snorkla lite! Blir super!
Sen blir det Langkawi, Malaysia efter nyar sa da vet ni vars ni har oss!

God jul lite i efterskott alla, far ta igen allt julfirande nasta ar, man har ju ratt manga jular framfor sig.
Ta hand om varann, kramar i massor!

koh phangan!

Har akt vidare fran Krabi nu till Koh Phangan. Resan hit borjade med en liten buss, valdigt hoppig vag det gick inte att sova direkt. Sedan blev vi avslappta i en liten hala, inte forsta gangen. Fick vanta dar nagra timmar for att aka vidare med en annan buss. Gick lite battre. Sen blev det farja over till Koh Samui, sedan vidare mot Koh Phangan. Var tankt att vi skulle komma hit runt 5 men klockan hann nog bli runt halv 8 tror jag.

Sen akte vi en tuk-tuk tillsammans med massa andra och den resan glommer vi inte sa latt. Det var precis som en berg-och-dalbana. Jattestora backar, lite hemskt och det gallde att man holl i sig ordentligt! Foraren slappte av oss pa ett stalle och sa att han inte kunde kora langre.. Vi gick dit hans finger pekade och letade oss fram. Hade bokat en bungalow pa lighthouse bungalows sa det var bara att fraga sig fram. Traffade en gang killar som var ute efter boende, foljde en bit med dom sen ringde vi till varat boende. Hon skulle komma och hamta upp oss, skont!

Det var en tjej fran Australien, kandes ratt skont faktiskt! Vagen till bungalowen var inte heller sa kul. Stenar och gropar fulla vagen. Till slut kom vi fram, fick ga langs stranden en bit sen till restaurangen for att fa i oss lite mat for forsta gangen pa den dan. Gissa om man vara hungrig? Sen fick vi guidening av nagra thailandare med ryggsackarna uppfor en brant till en liten trakoja sag det ut som. Det var varat hus. Hade trott att det skulle vara lite storre men det funkar! Inga kackerlackor an sa lange iaf, bara odlor och mygg. Toan daremot var inte riktigt som vi hade tankt oss heller.
En bit nedanfor sjalva huset var det en liten koja med en dorr, ett hal i golvet och en slang i vaggen haha. Men det gar ju det ocksa, ar ratt vana vid det nu. Allt var ju svart nar vi kom igarkvall sa vi hann ju inte se hur nat sag ut. Det fick vi daremot gora i morse.

Vaknade av en motorbat, det lat som hundra, som korde igang runt 7 halv 8 nana gang sen gick det inte sova langre. Oppnade mitt fonster pa loftet och tittade ut over havet. Den utsikten ar inte att beskriva alltsa. Heelt underbart. Det ar verklien det finaste stallet vi har varit pa hittils.

Nu regnar det, inte lite heller! Har hunnit ligga pa stranden en stund sen har vi kollat oss runt litegrann. Kan ju vara bra att man hittar hem iaf. Ska nog forsoka leta reda pa nat att ata snart. Hoppas alla har det bra! Julafton i morgon, blir jobbigt..men vi ska forsoka fa det ratt mysigt har med. Och grattis Jojjegumman pa fodelsedagen! Alskar dig!

Sen saknar jag syster sa jag haller pa att do. Pusspuss!


ao nang

Har fatt oss vidare till Krabi och Ao nang. Har inte haft mojlighet att uppdatera foran nu sa. Akte ju som sagt bat hit fran phiphi den 19e, alltsa i forrgar. Akte sedan en liten buss dit vi skulle bo. Hamnade mitt ute i en liten djungel. Lake side bungalow heter det. En liten bungalow som iofs ar ratt fin men dock ar den fylld med bade det ena och det andra. Det borjade med en odla nar vi oppnade dorren forsta gangen. Inte sa farligt, dom ar ratt sota faktiskt. Sen kom det en odla ur ac:n ocksa, mindre mysigt. Men hur kul tror du vi hade nar jag och Ida hittade en STOR kackerlacka mellan vara sangar nar vi skulle sova. Jag kan lova att det inte blev mycket till sovande den natten. Inlindad i sovsack och tacken med kladerna pa. Letade efter den javeln hur lange som helst utan framgang. Vaknade sakert hundra ganger under den natten och kollade runt vaggar och golv. Usch, da ville man bara darifran!

Annars har vi legat pa stranden och stekt mest hela dagarna. Atit jattegod thaimat fran gatustanden som star langs gatorna och druckit fruktdrinkar. Det ar sjukt billigt, kostar mellan 35-45 bath, alltsa typ 10 kr. Helt underbart! Har hunnit bli ratt brun faktiskt sa det kanns ju bra.
 
Men ni ska inte tro att det roliga har tagit slut! Igar kvall nar Ida gick pa toan for att duscha stangde hon dorren och oppnade den lika snabbt, "Andas Ida, det ar en kackerlacka pa toan." Jag som hatar kackerlackor mer an allt ville ju saklart se den! Ida tyckte inte att jag skulle kolla eftersom hon antog att jag skulle skrika mig till dods. Och det var val ungefar det som hande. Jag skrek, Ida skrek och bada sprang och hoppade upp i sangarna och rorde oss inte ur flacken. Vi skrek pa matte som saklart fick ta hand om varan gast. Han tog tag i den med hjalp av en handduk. Tappade den nagra ganger, mer skrik tills den tillslut fick sig ut. Usch, nu ar vi nastan vana vid det har. Vad hade vi gjort utan han?

I morgon bitti aker vi vidare mot Koh Phangan, koh samui och koh tao. Blir att fira Jul och nyar pa Koh Phangan. Har forberett oss pa ett annu varre boende dar sa vi far se vars vi hamnar! Hoppas alla har det mysigare hemma i sina sangar. Puss pa er, vi har det hur bra som helst! Ni anar inte hur mycket jag saknar er!

Ska forsoka ladda upp lite bilder ocksa. Det gar sa otroligt sakta pa alla datorer sa vi far se hur det gar.

mot krabi

Sista morgonen har pa PhiPhi nu. Ska vidare mot Krabi med en bat som gar om nastan 2 timmar. Blir nog bra det med. PhiPhi ar verkligen harligt alltsa! Blev en lugn kvall hemma pa rummet igar med chips och kortspel, alla var hur trotta som helst pga valdigt lite somn natten innan. Glomde dock saga att Matte at taimat igar! Fast inget som raknades, bara fried rice som vi fick i en lunchlada ute pa Bamboo Beach. Sa han har fortfarande inte atit nat harifran. Far se om det blir sa eller. Nu blir det att inhandla lite frukost, vi gar som vanlit till dom galna tanterna och koper en macka med agg!

Snart kommer Anton och Markus hit ner ocksa, eller vi mots lite langre upp nanstans! Blir hur kul som helst!=D

Ha det sa bra! Puss och kram!

utflykt

Blev en del festande igar kvall trots allt. Man maste ju prova det ocksa. Var himla kul faktiskt. Hangde med svenskar, hollandare och australiensare, mysket trevligt. Ida daremot madde rov, och stannade hemma. Inte lika kul!

Idag har vi varit ute pa en batutflykt. Det var huur mysigt som helst. Var runt pa olika oar och solade pa underbara strander, traffade apor, snorklat och hangt pa Maya beach. Fick aven se solnedgangen pa vagen hem. Hur fint som helst.
Sitter har och kanner hur hela kroppen fortfarande gungar, var valdigt otackt ute pa det stora havet med gigantiska vagor som nastan kastade oss overbord. Var nog egentligen mest bara jag som var radd. Nu blir det mat aterigen! Kanske blir det kyckling med cashewnotter? Pussar!

phi phi

Phi Phi ar faktiskt myket battre idag an igarkvall. Ar dock lite besviken pa hur turistig on har blivit. Men nar solen skiner sa ar det himla vackert alltsa. Man blir sa lycklig nar man star pa stranden och tittar ut over havet och den fina naturen runt omkring.

Har legat pa stranden idag iaf, blev inte sa himla lange. Var forst tvungen att hitta nan slags handduk. Har ju haft san lyx med strandhanddukar pa hotellen att det inte har behovts tidigare. Sa det blev att inhandla en sarong. Funkar faktiskt valdigt bra

I morgon blir det nog att ta en bat runt de olika oarna som finns har omkring. Blir kul att fa se nya underbara strander.

Ska alldeles strax ut och ata nat. Far se om man provar nat nytt eller om det blir samma som de allra flesta middagar, stekt kyckling, cashewnotter, gronsaker och ris! Det ar verkligen hur gott som helst! Men det blir ju lite enformigt.. Kanske blir pasta ikvall, far se! Matte fortsatter att vagra thaimaten. Han kor pa pizza, pasta bolognese och cheeseburger! Haha!

Nu blir det mat, ha det sa bra! Hor av er sa att man vet att ni lever hemma i kalla Sverige! Ett sms gor hur mycket som helst for oss, det hander inte sa ofta att dom kommer sa! Puss pa er! 

vidare till Phi Phi

Har lamnat Phuket och dragit vidare mot Phi Phi. Traffade ratt manga svenskar i forrgar i Phuket. Hangde med dom och festade loss! Traffade aven Ninni, hur sjukt ar inte det? Forst motte vi varann nar vi var ute och sprang pa stranden sen i en bar pa kvallen!=) Blev en ratt trevlig kvall! Igar daremot blev det valdigt lugnt. At det ackligaste jag nansin har atit till middag sa fick kompensera det med chips sen! Aven dom var riktigt ackliga. Hade inte tur igar alltsa.

Akte hit till phi phi med en bat for nan timme sedan. Vadret ar inte lika bra idag, ingen sol bara massa moln. Lite trakigt ar det men ganska skont att vila fran solen en dag, man branner sig for mycket! Det har stallet ar inte speciellt stort sa det ar ratt latt att hitta. Det lilla hotellet heter Kannaree house och ar faktiskt valdigt okej. Allt ar malat i rosa och turkost!

Har just varit och kollat in stranden. Himla fint ar det men lite mer turistigt an vad vi hade vantat oss. Men det ar ett valdigt mysigt litet stalle med shopping, mat och trevliga manniskor! Det har boendet ar lite mindre lyxigt an det forra men det gor absolut ingenting. Ska nog ta en dusch nu, man avlider i varmen.

Hoppas alla mar bra! Thailand ar verkligen underbart! Kramar!

phuket

Tredje kvallen har i Phuket nu. Kanske ska uppdatera lite fran det sista i Bangkok ocksa. Hann forbi Grand Palace och kollade in alla buddhastatyer som man ska ha sett. Matte gick rakt igenom en cementgang som var nylagd sa hans fotavtryck kommer vara dar for alltid! Haha! Gick iaf mest runt pa Khao Sarn road. Var val som dar allt hande. Var faktiskt en valdigt trevlig stad. Fast det racker gott och val med 2 natter dar, sen vill man helst vidare till solen! Bangkok har inte direkt nan sol, ligger som en dimma over stan, det luktar daligt ocksa.

Bussresan sen till Phuket tog betydligt langre tid an vad vi hade tankt. Tror den slutade pa 21 timmar eller nat. Det gick faktskt ovantat bra, valdigt fin buss. Bev dock avslappta mitt i natten i en liten hala tillsammans med tva brittiska killar, troligtvis tvillingar och ett par med dreads. Ingen visste vars vi var eller vad som skulle handa. Ingen kunde engelska heller. Men till slut som hamnade vi pa en buss som skulle ta oss till Phuket. Nar vi antligen kom fram var det en tuk-tuk-forare som skulle ta oss till hotellet. Han hittade verkligen inte dit. Det tog ungefar 1 h och 40 min. Och det ar inte langt!
Ja ja val framme pa hotellet blev vi glatt overraskade iaf. Baan Karonburi heter det. Hotellet ar jattefint och ligger precis breve stranden. Stranderna har ar helt underbara alltsa! Sa har njuter vi verkligen bara av livet just nu. Ratt god mat ocksa, just nu ater jag kyckling med ris och cashewnotter mest hela tiden! Supergott! 

Igar kvall traffade vi tva killar fran Sthlm. Hangde med dom i Patong. Ratt trevligt var det faktiskt!
Ni ska veta att det ar inte kallt har, typ 31 grader i skuggan och en javla massa SOL alltsa! Man badar var 10e minut. Ar ratt latt att branna sig ska ni veta.. Men det blir val bra tillslut.

Har just fatt prata lite med alskade syster dar hemma. Dom verkar ha det bra! Jag langtar efter er, kommer hem snart! Hoppas alla har det bra! Pussar i massor!:)

Har fatt fruktansvarda nyheter hemifran ocksa. Vi ar helt i chock fortfarande. Kanns sa hemskt att vi inte ar hos dig nu alskade van. Vill bara krama om dig med vara varma kramar. Finns alltid for dig det vet du. Love you!

Forsoker lagga in lite bilder ocksa sa smaningom, gar sa himla segt pa dom har datorerna. Men det kommer.
Hoppas alla har det bra! Pussar i massor!


still in bangkok

Den har dagen har varit hur bra som helst. Borjar forsta det har nu. Bangkok ar underbart den har tiden pa dygnet. Klockan ar typ 22.40 har. Har akt tuk-tuk typ hela dan, det ar hur kul som helst! Inte lika farligt idag. Har sprungit runt gatorna runt varat hotell for att sedan ta oss hit till Khao Sarn road.

Har just varit pa fotmassage en halvtimme och avslutade det med lite thaimassage. Det var himla harligt alltsa. Har aven atit en syrsa. Inte speciellt dalig smak men nagot otackt. Men nu ar det bortgjort iaf.

Det gar typ ratt mkt pengar nu i borjan ocksa. Man lar sig ju eftersom. Ska dra vidare till Phuket i morgonkvall, med buss i 13 timmar. Det ar nog ingen hojdare det dar med buss i dessa lander. Far se hur det slutar. 

Ska sen vidare till Krabi och Phi Phi. Blir skont med lite sol! Har shoppat lite grejer idag ocksa. Finns sa mkt att kopa! Allt ar billigt. Ta hand om er alla! Pussar 

Bangkok!

Kom till Bangkok i morse runt 7-8 tiden. Helt slut efter en ratt lang resa. Hade forresten egen tv pa flyget fran doha! =) Hotellet, manohra, vi kom till var val ratt bra, med julgranar och allt! Tog en liten somntur for att sedan gora oss klara for den forsta dagen i storstan. Manga harliga intryck pa en gang blev det. Ar sa sjukt kul att vara har!

Har hangt med Tobbe och hans gang hela dan, mycket mysigt! Sprungit fram och tillbaks pa Khao Sarn Road och hittat billiga grejer. Avslutade dagen med middag pa en odlefylld liten restaurang. Kul att traffa lite folk man kanner sa dar i borjan. Dom far dock hem i morgon sa vi far klara oss sjalva, valdigt synd! Hade varit kul att vara med dom ett tag.

Blir kanske Tempel i morgon, vi far se.

Akte dessutom den omtalade tuk-tuk-en. Maste saga att det ar en speciell upplevelse. Det gar ju att tolka som man vill. Ett maste att prova pa iaf. Det ar livsfarligt! Men hur kul som helst!

Hoppas allt ar bra dar hemma! Pussar fran Thailand!


doha

Befinner mig just nu pa flygplatsen i Doha, Qatar. Vantar pa att fa aka vidare mot Bangkok. Flyget gar om ungefar en timme. Kanns hur bra som helst att vi antligen ar pa vag. Kanns ratt skont att lamna Sverige. Trakigt att lamna alla hemma, Skellefte, Uppsala och Flen daremot. Inget eget xbox pa planet heller, kanske blir det pa nasta.

Det ar huuuuur varmt som helst har, ska ga pa gaten snart, nya rapporter fran Bangkok i morgon. 

Ta hand om varandra dar hemma! Love you!

last night

Har lyckats ta mig till Uppsala nu iaf. Det tog ett tag måste jag säga. Vaknade i Flen, lite tidigare än vissa andra=P Låg kvar i sängen nästa hela dan. Var rätt skönt ändå. Blev några väldigt mysiga dagar i Flen iaf. Tog tåget därifrån runt 3 idag.

Tågresan
till Uppsala via Stockholm tog lite längre tid än väntat. Hamnade i Eskilstuna, bytte tåg till ett inställt tåg, ingen höjdare. Någon form av ledning hade ramlat ner på spåret. Inte alls så kul att stå i Eskilstuna och frysa hjäl. Hittade en vän faktiskt som mådde ungefär som jag, och som inte heller hade nåt batteri på mobilen. Så jag hängde som med henne. Till slut efter 1,5 timme kom dom fram till att tåget skulle ta en annan väg, via Flen igen, där vi också får vänta ett tag, sen Södertälje och sist in till storstan.

Väl där så är det ju inte alls oväntat att jag missar anslutande tåg till Uppis. Får vänta en timme till, kastar i mig lite mat, sätter mig på tåget och får vänta ännu ett tag pga fel på en dörr.

Nu är jag iaf hemma igen, hos Jenny & Fredrik. Fick en liten resepresent också. En LADDARE till mobilen. Kan vara väldigt bra att ha, speciellt när jag inte har nån och när mitt batteri alltid tar slut! Nu blir det min sista natt här i Sverige, känns väldigt spännande.

Mamma ringer och gråter och allt verkar så sorgligt. Allt blir hur bra som helst. Kommer sakna allihop. Kanske hinner rapportera nåt från Arlanda i morgon bitti. Annars önskar vi oss en trevlig resa, på återseende. Pussar och kramar i massor!

bra att kolla en sista gång

Ida ringde i morse, planet gick inte alls då vi trodde det gick. Planen var ju att flyga i morgon kväll runt kvart i 11. Men tydligen var det 10.25 i morgon bitti. Kan vara bra att kolla en extra gång alltid. Så nu måste jag försöka ta mig in till Sthlm på ett tag, måste hinna träffa Jenny en sista gång. Så nu är det snart dags att lämna Sverige för ett tag. Känns hur bra som helst!

ändrade planer igen

Ida ringde i morse, dom har fixat tidigare biljetter till oss. Så vi åker redan nu på söndag, den 7e till Bankok. Det känns hur bra som helst. Hade nog inte kunnat bli bättre. Hade varit lite småjobbigt att gå runt här och vänta. Bara att tagga nu. Har just vaknat här i Flen, vet inte vad vi hittar på idag. Får se sen, puss

på väg

Ja då var man äntligen på väg. Nu väntar dom fyra underbara månaderba som vi sett framemot jag vet inte hur länge.  Blir nog så att jag skriver här i stället för på resdagboken, känns som att det blir lite lättare så.

Blev iaf ett oerhört sorgligt avsked av syster i tisdags alltså. Läste just din blogg gumman och jag började gråta ju. Du är det absolut finaste jag har vet du det? Längtar tills jag kommer hem.

Blev rätt sorgligt i Bastuträsk också när det var föräldrarnas tur att säga hejdå. Tur att det inte blev speciellt utdraget iaf. Tåget höll på börja rulla med mammorna ombord! Haha

Tåget kom till slut till Uppsala. Jenny mötte mig på stationen kvart över 6 i går morse. Så himla kul att se henne. Sen hem till dom. Låg i soffan vääldigt länge och kollade rix, trevligt. Sen bakades det pepparkakor för hela slanten, dom blev superfina, speciellt grisarna haha! Sen planterade vi även hennes och Fegges äktenskap i en kruka. En sån där slingrande blomma som man slingrar runt en järngrej. Det blev faktiskt hur bra som helst. Sen kom Fegge hem efter en hård dag på jobbet. Vi gjorde tacogratäng. Helt underbart gott var det. Sen spelade vi Buzz alla tre. Utmanade Fegge eftersom vi hade tjuvtränat hela dan nästan och trodde att vi skulle vara överlägsna!=P Gick väl inte så där överdrivet bra, förutom när det kom till Arsenals spelare. Sen fick jag sova i den osköna soffan, som bara jag tycker funkar rätt bra ändå. Vaknade runt 7, den lång dusch, frukost och buss till centrum. Tåg vidare mot Sthlm och Flen där vi befinner oss nu. Hemma hos Roy i en liten håla. Mycket mindre än Skellefte hur nu det är möjligt. Väldigt trevligt än så länge iaf :)

Dessutom har jag ju ingen aning hur länge jag stannar på alla olika ställen. Vi far ju inte förän den 14e än så länge. Kanske hittar nåt flyg lite tidigare. Vi får se. Har tänkt tillbaks till Uppis iaf. Har inte sagt hejdå till dom på riktigt. Sen pratade jag just med Anna, och dit ska vi ju också en sväng. Ska nog hinna förbi Maria också hade jag tänkt. Har ingen direkt plan än så länge. Får återkomma om det. Ska se film nu, puss så länge

ändrade plan(er)

Som vi redan förstog så måste planet till Bankok ställas in. Man vet aldrig hur länge "kriget" varar. Fick några alternativ av Mange på resia, "Antingen avbokar ni resan, får tillbaks pengarna och stannar hemma." Jag och Ida skriker i förtvivlan, "Vi åker!"  Är han dum eller? "Okej, men då måste vi antingen boka om resan till ett annat datum till Bankok."  Men hur säkert känns det att boka resan några dagar senare. Blir väl antagligen så att den resan måste bokas om ytterligare tusen gånger. Det kommer inte att lösa sig i Bankok dom närmaste dagarna direkt. Så det var inte riktigt ett alternativ direkt. "Det går ju boka om resan till en annan destination som Quatar flyger till. Och i erat fall handlar det väl om Kuala Lumpur, Singapore eller Hong Kong." Klart Hong Kong låter lockande, men lite långt kanske. Får ta Kina en annan gång. Har ju planerat både Kuala och Singapore, och eftersom Singapore ligger längst söderut så blev det som enklast. Så det fick bli det. Men nu ligger resan på den 14e, lite senare än vad vi planerat.. Dom ska kolla upp om det finns något tidigare plan och höra av sig isf. Så vi får se. Vi åker till Stockholm i morgon kväll som planerat iaf. Blir lite längre där nere men det kan bli kul!=)

I morgon blir det packning för hela slanten. Ska säga hejdå till Kalle och Rönne, och Jojje också. Usch va hemskt. Sen la familia också. Hemska saker. Mamma och Pappa följer och vinkar av i Bastu. Min älskade syster har inte tid? =/

Men det här blir bra. Blir troligtvis det bästa jag nånsin har gjort. Är så sjukt taggad nu. Vilken resa. Vilka minnen.

Godnatt.

dan före

Känns helt sjukt, kan inte fatta att vi åker i morgon? Iofs bara till Sthlm men. Åker i morgonkväll, runt 19.43 tror jag tåget går. Halvmysigt att åka tåg. Så då blir det avsked i Bastuträsk för jag antar att familjen ska med och skjutsa mig. Jobbigt att lämna dom, och Jojje min älskade vän. Vill inte tänka på det. Ska ju vara runt Sthlm i tre dar, är det tänkt iaf. Vi får väl se hur det blir med det. Verkar bara bli värre och värrei Bankok. Så antingen får vi väl boka om och så får vi vänta i Sthlm, och fråga mig inte hur länge.eller så flyger vi kanske nån annanstans. Får lite ont i magen när jag tänker på det. Men det är väl sånt där pirr som man ska få. Tror jag har koll på det mesta iaf, ska träffa Ida idag. Ska kolla igenom lite vad vi har med oss. Har inte provpackat än, men jag tror allt ryms. Har typ inte med mig nånting. Känns som att det mest är mediciner och smågrejer typ. Väldigt lite kläder. 

Var och åt julbord igår för att få ännu lite mer julstämmning. Hittade min julstjärna långt in bland lådorna på vinden igår också. Julmusik på radion, snö på marken, stjärnor i alla fönster, granen på verandan och allt jul i skyltfönstrena. Jag har verkligen fått julkänsla nu. Så det känns rätt okej nu att försvinna över julen. Det kommer ju fler jular.

Ska försöka lägga fram allt som ska med nu, måste nog prova packa ner det. Ska träffa Ida på en liten stund också. Vi ses garanterat lite senare under dagen. Puss så länge.