norge!

Har efter många om och men lyckats ringa till Norge. Har varit vaken ända från halv 8 i morse och hunnit gruva ihjäl mig. Att det kan vara så jävla jobbigt alltså? Fast lite svårt att förstå var det ju som vi trodde. Haha! Men det lilla jag förstod så gick det troligtvis bra att få jobba där, september till november, 3 månader alltså. Men hon sa att det var ett tungt jobb haha och det tror jag. Men vi skulle skicka in typ ett personligt brev iaf så skulle dom ringa upp oss om vi inte såg alltför hemska ut på pappret=P Det känns som att det har stått stilla nu ett tag, men att det börjar hända nåt nu. Sen ska vi på resia i morgon också och höra lite om resan till Asien. Gud så roligt! Är ju inte all så länge kvar, även om det är typ ett halvår.
Nu har vi flyttat också, helt och hållet. Huset hemma är helt tomt och allt står innanför dörrarna i lägenheten. Går knappt ta sig in där. Köket sätter dom in idag, och i morgon säkert. Sen är det väl ganska färdigt, förutom badrummet som vi tar tag i lite senare tror jag. Känns som både hemskt och bra på samma gång, men ju mer som blir färdigt i lägenheten desto bättre känns det. Tror inte att det är huset som är det värsta att lämna. Man har ju fortfarande kvar alla grejer som gör huset till sitt eget. Utan alla saker såg det ju bara ut som ett vanligt hus.
Nu ska jag gå hem till frostis och mata djuren, som fortfarande står kvar där.
Kommer kanske tillbaks senare idag.

/ L


IKEA

Har just kommit hem från en lång dag i Haparanda och IKEA. Har inte blivit så överdrivet mycket handlande ändå, inte mer än vad vi hade hoppats på iaf. Det visade sig att det mesta vi hade tänkt ta med oss hem var slut på lagret.. Vad gör man? Och en slut grej kan göra mycket. Sen när vi upptäckte att de svarta stockholmssofforna som vi hade bestämt oss för, var mörkbruna. Vi blev ganska ställda, men trots det så tänker vi nog att det blir sånna iaf. Sen med soffbord och tv-bänk ur samma serie, blir det kanon! Sen var det sängar till mig och Emma, men dom var också slut på lagret så det blir att beställa det också. Det som vi då köpte blev som vanilgt sängkläder, tavelramar, ljus, någon vas osv. Men men, tråkigt bara att man inte kan ställa in sakerna någonstans, får inte tapetserat förän om en vecka ungefär, så då blir det flytt på riktigt. När man får upp tapeterna blir det ju en helt annan sak, man får ju en helhet och överblick på vad man ska göra med allt annat.
Jaja nu blir det att lägga sig,

/ L

bröllop!

Fick inbjudan till jenny och Fredriks bröllop idag, känns helt sjukt, så himla roligt! Jag vill också gifta mig..
Har iaf kollat lite på klänningar med Jenny nu när jag har varit i sthlm. Hittade några fina men inte någon som var perfekt. Får fortsätta leta. Sen blir det möhippa också, så himla roligt!!

Har jobbat på brogården också idag, men bara mellan 12 och 16 så det var en ganska lugn dag. Känns bra att man kan vara där ibland så man kan komma in och få ilte mer jobb sen kanske.

Sen har jag bestämt tapeter också, det blir vitt men en svart-vit mairo som fondvägg, det kommer bli skiitsnyggt! Sen med en liten säng, en svart hylla och en kartellampa, FL/Y, troligtvis i turkost. åh jag kan inte vänta!

    

Nu ska jag nog ut och promenera en liten sväng, vi ses senare!

/ L


Huvudstaden

Jaha då var man i landets huvudstad, i Solna mer bestämt. Man har just proppat i sig nästan en hel pizza, av den anledningen att den var världens godaste! Marias favvo. Alltså moster Maria, som jag bor hos idag och i morgon. Åker hem i morgonkväll, tror planet går 23.50 eller något liknande. Flygningen gick ju förvånansvärt bra, inga sprutande tårar men däremot yoghurt! Haha jag satt breve världens tap i flyget. Planet var överbokat så det fanns ingen chans att få välja några platser så madde satt en bit längre bak. Trodde aldrig det skulle gå flyga helt själv men det gick hur bra som helst! Men killen breve mig var kanske 30 eller nåt, eller äldre. Han började med ett "Tjenare!", sen klagade han på frukosten och tyckte att det borde filmas det att han åt upp den eller jag fattade egentligen inte, sen när han öppnade yoghurten flög det överallt, och på mig. Han bad om ursäkt och ansåg sig själv vara orutinerad eftersom han aldrig brukade köpa sådana nuförtiden, utan bara liters-förpackningar. Sen tog han sin servett och skulle börja torka bort yoghurten, usch, men det blev inte långvarigt! Sen började han med att det var säkert någon mutter som hade lossnat från planet och att vi skulle väl få märka hur det skulle gå. Vilken tur man har när man hatar att flyga då. Sen när vi var framme tog han ner min väska från hyllan över oss och avslutade trippen med ett fjantigt "varsågod". Vilka människor det finns alltså. Sen väl framme på Arlanda hittade vi ut till flygtaxin och det tog då en väldans tid med allt vad bilköer heter. Men väl i tid på fazer amica fick vi namnskyltar, godis och kaffe i väntan på kursens början. Den anledningen som vi var här för. En kurs i livsmedelssäkerhet, och jag kan säga att jag och madde mest satt och skämdes över hur lite vi visste om livsmedelshantering osv. Det är helt otroligt hur anorlunda man ser på saker i jobbet nu när man har gått den kursen. Jaja, skönt att det är över iaf. Har ju varit uppe sen halv 5 i morse så det lutar troligtvis mot en tidig kväll. Känns som att jag har en sten i magsäcken efter pizzan, snart blir det nog någon film.'
Sen i morgon ska jag ut och göra stan, det blir kul! Får ringa madde om jag känner mig ensam och övergiven. Har bara ett uppdrag hemifrån och det är att köpa hår till emma, kanske till mig själv också?=)
Sen ska vi på IKEA på söndag också, kanske ska köpa något men vet inte riktigt vad.. Mamma har sagt att jag ska få min drömlampa, kartell FL/Y. Jag älskar henne, och lampan. åååh! Har kanske bestämt tapeter också, men det är nog det svåraste jag har gjort, tittar fortfarande och hittar massa mer fina.. usch säger jag bara. Om det bara kunde finnas en snygg att välja mellan. Men det finns såklart flera tusen.

Vi får se, nu ska jag sätta på en liten film tror jag, gud va mysigt att vara med maria för en gångs skull.

Puss och hej

/ L

eget, med kalas som avslutning

Har just kommit hem från min kära vän ida. Har spenderat kvällen hos 20 år fyllda hjortan som hade födelsedagskalas med massor med hemmabakat fika, jättegott! Blev typ mest tårta som middag men det är väl sånt man får leva med ibland. Har för övrigt varit ledig idag också, känns inte alls så bra som alla kanske tror, speciellt som som jobbar hela tiden. För dom kan en ledig dag vara guld! Men inte när man inte har så mycket jobb som jag just nu.. :S Är inget som helst jobb på varken brogården eller i kåge, så det enda jobbet just nu är på kitchen. Måste göra nåt åt det..

Jag och min älskade man har levt våran senaste vecka i mormors lägenhet på köpmangatan. Hon har varit i stockholmo så då passade vi på att riva där. Har varit riktigt roligt, känns rätt bra att bo i något eget. Kan inte vänta tills vi komemr hem från australien och thailand, då blir det nog en lägenhet så snabbt som möjligt. Har pratat med ida också om att ta tag i jobbet efter hemkomningen. Det lutar mycket åt industrijobb just nu, pengarna lockar oerhört. Ska dessutom troligtvis till Norge nu också, det blir förmodligen september till december, för att sedan övergå till varmare ställen. Hade tänkt snabbtjäna ihop lite pengar innan resan. Vore inte helt fel att ha lite pengar kvar när man kommer hem också..

Sen pratas det om framtiden, ännu en bit lite längre fram. Om pluggandet. Känner faktiskt ett litet sug, åt minstone av att få en utbildning och ett bättre jobb. Men kanske lite också av studentlivet igen. Iallafall nu när man tänker att det blir som snabbast till hösten-09. Därför kan man vara lite peppad när det ändå är ett och ett halvt år kvar tills ett möjligt studerande. Och just nu är det barnmorska som står längst fram på listan. Även andra jobb med människor, socionom eller något annat liknande. Arkitekt eller inredare står väll högst på listan egentligen men det kännss å avlägset.. Men man vet ju aldrig.

Pratade med ida om resan, (är det någon som kan tro sina ögon?, haha) Det är väl det enda som cirkulerar i våra huvuden just nu, iallafall i mitt. Är så mycket att tänka på. Vill helst av allt bara att december ska vara här. Det ultimata vore ju att få boka resan, då blir det verklighet på allvar. Men det går inte att skynda på tiden, tyvärr.

Måste komma igång med träningen nu också efter min sjukperiod, (som jag alltid säger.) Men nu lovar jag, ska göra som ida och föra tränings, - och kostdagbok. En bra sak om man vill ha lite koll..

Men nu blir det sängen, äntligen. Känns lite konstigt att vara hemma i huset men,.

/ L