hur svårt kan det va?

Försöker få ihop packningen. Det är svårare än vad man kan tro alltså. Känns inte som att jag har nåt som kan passa utomlands. Ett par shorts, är det enda som jag vet att jag ska ha med mig. Sen några linnen. Nån lite varmare tröja då? Jeans? Det är inte lätt. Tror jag har alltdet praktiska som jag måste ha iaf. Är bara ryggsäcken som jag kanske måste köpa. Ett överdrag till den. En nackkudde. Vet inte om det är så mycket mer. Men känner mig ändå oerhört stressad. Både över att allt inte är klart, och att det är så himla jobbigt att lämna alla hemma. Det är ju dock 4 dar kvar, om man räknar med idag.

Ska hinna baka lussebullar också, och knäck. Sen är det hockeyn som jag inte vet om jag hinner på. Ska ut och äta efter det iaf, på kriti. Blir himla mysigt. Blir nog utgång på det också, blir kul!:) Måste förbi på jobben också, kändes halvjobbigt när man inte egentligen har så mycket tid till det. Vi får se hur dagen slutar. Nu ska jag ringa till Ida och kolla lite, puss på er.

min ängel

Har som alla andra dagar i veckan varit på stan nästan hela dan. Har sprungit runt med Ida och Matte och myst på:) Är mer än man tror att fixa alltså. Massa grejer. Känns ändå ganska lugnt, har koll på det mesta tror jag. Åt lunch hos mormor med mamma idag. PALT!! Supergott! Och väldigt svenskt=)

Har skjutsat mormor till flyget ikväll också.. Var himla jobbigt att säga hejdå. Ska ju inte få träffa henne, eller nån annan på fyra långa underbara månader. Blev många tårar. Fick en liten present av henne som hon stoppade i min ficka,
"Bara en liten grej. Öppna den inte förän jag har farit."  Kunde inte hålla mig i bilen på väg hem, var bara tvungen att öppna. Tårarna bara rann och rann och rann. En liten ängel, för att skydda mig på resan. Vilken underbar människa. Hon är bäst min mormor. Nu kommer allt gå hur bra som helst.

:*


asien here we come

Sitter med packlistan i högsta hugg. Är inte det lättaste jag har gjort faktiskt. Men himla spännande och det känns mer verkligt när man börjar ta fram allt som ska med. Det är helt sjukt. Tror inte jag fattar det förän vi landar i själva Bankok. Är faktiskt bara hemma precis en vecka till nu. Tåget går till Uppsala på tisdagkväll, 2/12. Måste bara passa på att träffa alla vänner och familjen nu. Får tårar i ögonen när jag tänker tanken att jag inte kommer se dom på fyra månader. Men fattar jag hur otroligt häftigt det kommer va, hur fruktansvärt kul vi kommer ha alltså. Vi kommer ju hem.
Mamma är rätt orolig och vill inte att jag ska vara borta så himla länge. Låter väl som dom flesta mammor. Men klart hon vill att jag ska fara, göra det jag verkligen vill göra. Och det gör jag! Ska fortsätta fixa lite grejs som måste fixas. I'll be back.



Syster är det bästa jag vet.


oslo!

Ja då har man hunnit med det också. Har gått himla snabbt alltså. Men trevligt som fan hare vare!:) Flög ju ner i torsdags, och kom hem nu aldeles för en stund sen bara. Ska försöka återberätta litegrann om vad som har hänt denna mysiga helg.

torsdag: Fick skjuts av Jojje till Falmark och planet som gick 10.15. Pussade av henne och flög iväg. Hade ju 4 timmar att virra runt på arlanda, men det gick faktiskt bra. Åt god lunch och köpte en tidning och lite grejer. Checkade in och gick in till gaten. Satt mig ner och drack en varm choklad med massa grädde!=D Himla gott vare! Sen lyfte vi äntligen, och hamnade till slut på Gardemoen i Oslo. Hittade snabbt till bagagehämtning och flygtoget som skulle ta mig till Oslos sentralstasjon. Allt flöt på himla bra, tills jag var framme. Kunde aldrig hitta Markus och Anton som var där för attmöta mig. Till slut fann vi varann under en stor julgran. Kramar och promenad till bussen, utan biljetter tog vi oss nästan dit vi skulle, för att gå sista biten till lägenheten. Lite gammal lägenhet men charmig på sitt sätt, träffade alla tjejer och italienaren. Himla trevliga:) Middag med köttfärssås och spagetti, riktigt bra! Det är tydligen det enda dom äter=P Blev som bara lite mys på kvällen sen med film och prat. 
fredag: Hade blivit förberedd på att vara ensam hemma på fredagen, alla jobbade ju. Tänkte dra en sväng på stan men hur hade jag tänkt att det skulle gå då? Vaknade runt 10 kanske och åt lite gröt till frukost. En av tjejerna var ledig, hemma och hade tänkt gå och sola, så jag hängde med. Väldigt trevligt, tur att jag slapp virra runt i Oslo på egen hand! Blev visad runt i stan, hittade på kyrkor och teatrar och akerbrygge. Himla fint där alltså. Kan tänka mig att det är helt underbart när solen skiner, på sommarn. Köpte uggs och en tshirt också:) Tog bussen hem sen. Åt korv och makaroner som bara är huuur gott som helst!!! Anton och Markus kom hem efter en stund och vi gick till vinmonopolet och köpte lite vin. Fia fyllde år så det var fest för hela slanten iaf. Först hemma för att sedan dra vidare till en liten pub, rätt mysigt faktiskt. Jag och Anton avslutade på kebabtoppen och jag blev helt såld. Satan så gott! Bar sen av hemåt och till sängen.
lördag: Fick sova aningens längre denna morgon. Mådde trots allt väldigt bra också. Blev frukost i form av ägg & kaviar-mackor för mig och Anton. Inte dåligt alltså! Markus var tvungen att jobba. Sen sprang vi en sväng på stan, blev väl ingen liten sväng men. Tog typ hela dan, och hade skavsår på alla ställen på fötterna efteråt. Träffade Lina & Amanda på stan, och följde dom till Intersport för att hälsa på Jens, som såg ut att ha det väldigt lugnt och skönt=P Kul att träffa nån man känner när man är borta hemifrån. Sen letade jag och Anton i sinne efter nån form av café. Lite svårt att hitta, speciellt nånstans att sitta inomhus. Till slut hittade vi två små röda pallar så vi kastade oss efter dom och gick och köpte lite glass. Eftersom vi trodde att det var det enda dom hade, vilket inte vad fallet. Ett misstag när vi spanade in alla mumsiga tårtor som fanns runt hörnet. För att sedan mötas av världens chock. Gissa vem som står bakom disken då när vi sitter och kastar i oss glassen? SOFIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag fattade det inte ens, fick tårar i ögonen, sen kom hon och gav mig väärldens största KRAM! Det finns ju inget underbarare än att träffa folk man känner när man minst anar det! Det märkte jag! Så jag gick omkring med ett leende på läpparna resten av dagen:) Återvände efter många timmar till lägenheten och lagade lite middag, gissa vad? Köttfärssås och spagetti!:) Man verkar inte kunna bli less det alltså! Sen började kvällens festligheter. Jens & Johan kom, så det var vi, Anton och Markus denna kväll. Himla trevligt alltså, massa prat om allt möjligt, massa drickande och massa skrattande. Skulle vidare till några av Markus och Antons jobbarkompisar. så vi tog en buss. Vet inte hur vi lyckades men jag och Jens hamnade nån helt annan stans än resten av oss. Vi fattade verkligen ingenting om vars vi skulle. Virrade runt bland Oslos gator för att efter en stund hitta rätt ytterdörr. Var sjukt mycket folk påen sjukt liten yta. Lite väl trångt, stannade inte alltförlänge där. Drog i stället hem till Jens och Johans place. Dit kom resten av skell. Albin, Johan, Jocke osv. Skitkul att träffa alla. Blev en väldigt trevlig kväll som återigen slutade på kebabtoppen! Mitt absoluta favoritställe i Oslo numera. Sen hem till sängen igen.
söndag: Söndagmorgon blev ju helt underbar, vaknade lite sakta, och gick och köpte frukost på.. Kebabtoppen=D Lite stammis nu. Sen resten av dan gjorde vi absolut ingenting. Vi såg inspelade IDOL-anna ute. Lite tajt nu på slutet alltså. Kevin är dock kung! Hade ju tänkt hinna träffa madde innan jag for hem men det hanns inte med.. =/ Korv och mos till middag. Kvällen blev inte så överdrivet mindre lugn än resten av dan. Packade ihop alla grejer osv. Gick och la mig men kunde aldrig somna. Var typ rädd för att jag inte skulle vakna i tid. Ställde väckarn på 03.45.
måndag:
Gick upp, 03.45, åt litegrann, packade klart, kramades och började promenera mot Sentralstasjonen. Flygtoget till flyget, allt flöt på bra. Det var ju liksom tvungen att göra det. Hade ju inte alltför mycket tid på Arlanda. En halvtimme innan incheckning till Skell. Såklart,  var flyget försenat. Kaos på Arlanda med snöstorm och massa inställda plan. Planet hem skulle gå 08.45, och det var då jag landade. Blev massa tjafs, så gaten var ju stängd. Tillslut fick dom smuggla in mig på planet iaf, som inte hade hunnit lyfta ännu. Två timmar stog planet. Så jag landade på Falmark runt 11.45. Bättre sent än aldrig. Träffade bekanta där som skjutsade hem mig.






Det var den helgen, och den upplevelsen. Skulle lätt kunna flytta dit alltså, kanske blir så efter jag kommer hem. Fast innan det blir det iaf fjällen. Är iaf hemma nu. Känns rätt mysigt med all snö. Måste ha snöat massor i helgen. Möttes av en tänd julgran på verandan när jag kom hem. Så himla mysigt, fick nästan tårar i ögonen, och Mamma var tillochmed hemma. Hon stog och stekte plättar, hon ville vara hemma när jag kom hem:) Julstjärnor i fönstrena. Vi ska fixa JUL innan jag far, bara två veckor nu. Fan det är ju bara en vecka?!  Åker ju till Sthlm på tisdag, herregud vad tiden går. Så i helgen blir det julbak och julbord. Ska nog vara ledig i veckan, måste hinna krama alla.
Vilket långt inlägg dessutom, fast det var det sista. Kanske ska gå en sväng på stan och få ytterligare lite julstämmning? Blir nog så, KRAM


fix

Har sprungit på stan idag och fixat lite smågrejer, typ hårspray. Vet inte om det var så mycket mer jag skulle ha. Har köpt lite kläder också, kul med nåt nytt. Blir nog sjukt kul med Oslo alltså. Planet går 10.15 i morgon, torsdag. Ska vänta på Arlanda i massa timmar, tror inte planet till Oslo går förän efter 15.00. Jojje ska nog skjutsa mig till Falmark. Det blir toppen
K
om jag på vad jag har glömt fixa; schampo, balsam, och nån tvål. Kanske får fixa det senare idag, annars i morgon bitti. Hade ju tänkt baka något att ta med mig också, hur ska jag hinna det då? Kanske måste göra det nu. Men vad ska jag då hitta på.. Bullar vore ju gott, annars vet jag inget. Vi får se hur det blir, får bli en överraskning både för er och för mig själv!
Däremot har jag inga festgrejer att ha med mig. Får se om jag hittar nåt i Emmas garderob. Brukar finnas lite att välja på där. Har ju mest tjocka stickade grejer nu. Kanske får köpa nåt i Oslo?

Passar även på att äta svensk mat nu. Snart blir det thaimat för hela slanten. Så om nån skulle vilja bjuda mig på mat så tänk svenskt. Korv & makaroner, suströmming, lax, palt, pannkaka, och godis såklart.

Var på apoteket också och hämta ut piller och vaccin, 1.462 spänn!! Inte billigt men nu är det mesta fixat innan Asien också. 16 dagar kvar tills planet lyfter. Känns helt sjukt spännande.

JULEN är snart här, utan oss. Alla butiker har börjat julpynta i skyltffönstrena och spelar julmusik, det är mörkt ute, dock inte så överdrivet mycket snö, är ju det som gör vintern. Känns väldigt olustigt att inte fira jul i år. Självklart kommer vi att fira den ändå, fast inte med samma känsla och i en helt annan del av världen. Men det blir spännande det med! Just nu vill jag ha julbord. Ska boka ett med familjen innan vi åker. Ska även baka lussebullar, pepparkakor och julpynta hemma på 1a advent. Man kanske kan få känna sig nöjd med det då!?


Grattis Fredrik på födelsedagen!
Ses om 2 veckor:)

Kram på er


en helt vanlig dag

Började i morse med jobb, kl 7. Rätt tungt att stiga upp som vanligt nu förtiden. Går ju aldrig och lägger mig på kvällarna. Inte konstigt att jag är helt slut när dagen väl är över. Slutade egentligen kl två, men Irene skickade hem mig 20 i:) Hon tyckte synd om mig för att jag hade nästintill jobbat ihjäl mig igår. Kändes faktiskt skönt. När jag väl kom hem, efter en sväng förbi stugan, möttes jag av en låst (inte så konstigt) dörr. Såklart hade jag ingen nyckel. Ringde hela min familj utan ett enda svar. Kul dag. Hade inte riktigt orken för det här. Sprang in på vintergatan för att titta lite, och det första jag såg var mormor. Hon tog hand om mig. Vi gick på Wayne's och fikade lite, sedan vidare till Indiska. Underbar affär! Måste dit i morgon på min lediga dag. Har lite grejer att fixa också, apoteket, försäkring, tvätta, farmor, och lunch med syster. Sen såklart jobb på kvällen. Med Ida, det blir bra.

Håller på att läsa lite om Malaysia just nu, verkar vara hur fint som helst. Vill bara dit på en gång. Sängen nu, tjing!


last night,

Borde nog ha gått och lagt mig redan. Har fått lite för lite sömn denna helg. Gårdagen blev rätt trevlig faktiskt. Fanns inte överdrivet många planer inför kvällen men sånt brukar lösa sig ändå. Åt god mat med familjen, gjorde mig halvklar, skjutsade kära Ida och Matte till bussen, hem och gjorde mig helt klar. Började festen hos Johan, blev inte speciellt långvarigt. Fortsatte till David, där Klas var. Himla trevlig förfest faktiskt. Äcklig cider, tvspel och en himla trevlig gemenskap! Höll aldrig på ta oss ut därifrån, men till slut hamnade vi i en taxi till Ballen. Kul att gå ut för en gångs skull faktiskt, var länge sen. Inte överdrivet mycket folk ute men träffade några gamla pärlor!
Avslutade kvällen med Klas, Fredde och co, på Subway för att få lite förändring i livet. Det nya max. Dessutom på vägen hem till mig. Och kallt var det! Äntligen hemma där runt 03.15 fick jag sova litegrann innan jobbet väntade kl 8. Gick oväntat enkelt faktiskt! Men däremot är det tungt som fan, är rätt less. Verkar vara less på det mesta just nu. Får lite skit för det vi har sagt om vissa. Men vi står på oss.

Sen för övrigt så är det inte så många dar kvar nu till avresa. 18 dagar tills flyget lyfter mot Bankok. För att inte tala om tåget ner till Sthlm. Blir en sväng förbi J&F i Uppsala såklart, en sväng till Anna, sen troligtvis en sväng förbi lilla Flen. Blir toppen alltså! Längtar fruktansvärt mycket efter er. Dit är det  tre dagar mindre, alltså två veckor. Sen den lilla svängen förbi Oslo om bara tre dar. Spännande, och kul att träffa grabbarna! Ska skriva ner lite planer osv nu. Blir peppad till tusen. Sov sött:)


sent

Klockan är rätt mycket för att vara jag. Redan över 2, borde egentligen sova men det är något som håller mig vaken. Har sprungit runt på stan med Johan och Klas, himla trevligt & kallt för den delen! Ska ju upp och jobba i morgon, på Kitchen igen. Lite halvkul ändå att va tillbaks, men man blir fan less direkt! Men är troligtvis bara i morgon kvar. Får väl njuta av det då, Natti natti nu.

snö

Ja litegrann snö har det hunnit komma. Inte så överdrivet mycket men. Känns ganska mysigt ändå. Lite konstigt att försvinna under nästan hela vintern, fast rätt skönt ändå. Varma vindar väntar, känns helt sjukt. Börjar ju närma sig lite jul snart också, det känns nog värst. Men man har antagligen rätt många jular framför sig som kommer att firas hemma i Sverige. Fast vem vet vars nästa jul firas. Många tankar, drömmar, osv.

Oslo börjar närma sig också, om en vecka är man där och myser. Himla trevligt. När man kommer hem därifrån är det ju bara en vecka kvar innan vi lämnar landet för ett ganska långt tag. Skönt att det händer saker som sagt! Har bara lite smågrejer att fixa före, sen har vi några människor man skulle vilja tillbringa lite tid med innan vi far. Puss på er.

Nu är det Kitchen som gäller för hela slanten, eller för hela dan iaf, ses ikväll, blir nog rätt lugnt då. Ha en bra dag! KRAM


vintern är ändå rätt mysig

Var på jobbet för första gången på 1,5 vecka. Var typ ingen av gamlen som kände igen mig ;P Men det är så det är. Allt var som vanligt, som när jag lämnade dom. Fullt med magsjuka.. usch. Jag trodde att det skulle vara över nu. Jaja, då är det bara att hålla tummarna för att inte bli smittad. Har inte riktigt tid med det just nu. Är som så mycket som ska fixas.
Ska jobba kväll i morgon, sen ska jag, tro det eller ej, jobba på Kitchen både fredag och lördag, hur ska detta gå? Var ett tag sen man var där alltså, men det sitter väl nånstans i hjärnan. Blir nog bra det. Har nog inte tänkt jobba sådär överdrivet mycket innan jag far ändå. Vi får se. Vill ju som bara vara hemma också, med famlijen och dom vänner som stannar hemma. Känns som att jag vill spendera lite tid med dom nu.

S
en har det blivit himla kallt här, nån minus hit och dit. Skrapa bilen, halkiga vägar osv. Usch. Fast jag längtar till fjällen, snowboard, mys i stuga, after-ski, fyfan så najs alltså! Planerade en resa i påsk idag, ska bara kolla upp hur det ser ut osv. Blir tokbra!:) Vet inte hur många vi blir däremot, finns vissa bortfall av vänner. Jenny, Fegge, Rönne till Alperna osv. Så underbart, det måste göras.. Måste bara hitta nån bild från tidigare år..

liten vilopaus


kramar i backen


förfest i backen innan after-ski


Vintern är ändå rätt mysig
. Sängen snart, puss


halvkonstigt

Jaa, så känns det att vara hemma igen och tillbaks i det vanliga verkliga livet. Känns lite sådär. Är inte alls peppad på att fara till jobbet eller dra en sväng på stan för den delen. Det är väl ungefär det man kan göra här. Som TUR är får jag träffa mina 2 små änglar idag. Blir himla mysigt. Inga större planer men det brukar lösa sig ändå. Finns mycket att tjollra om.
Har just kommit från vårdcentralen, skulle ta ännu en spruta, fast det visade sig att jag skulle ta 3 så det blev en massa stickande.
Det börjar närma sig nu.. Fick lite glädjetjut igår när jag pratade med Ida i telefon. Vi är nog mer peppade än nånsin. Däremot lämnar vi världens finaste människa här hemma, inte alls kul. Drömde om dig i natt gumman, att vi ringde hem till dig och vi bara grät, saknaden blir stor. Men dessa 4 månader går snabbt, det tror jag. Vi tar igen det sen, drar iväg på en aldeles egen tjejresa, mysigt som bara den.
Sen har vi ju våran gumma nere i söder också, hur ska detta gå, vi måste hinna träffas när vi kommer ner, innan vi far. Sen flyttar jag ju ner om några månader kanske, eller Göteborg, man vet aldrig, många tankar just nu. Älskar att det händer nåt. Men jag kommer till dig iaf. Har ju fått ett litet sug på Sthlm nu, eller nån av städerna, vi får se.
Ska försöka städa litegrann nu, ser ut som ett bombnedslag här hemma. Kommer nog tillbaks senare. Puss så länge

hurghada avklarat

Då var man återigen tillbaks till jämförelsebart kalla Stockholm. Känns lite både och faktiskt. Tråkigt att återkomma till det "vanliga livet" igen. Skellefteå, kyla, jobb i kåge, osv. Men finns mycket man saknar där hemma också, vissa fina personer som man aldrig får nog av.  Har saknat er massor. Men det är väl inte mycket mer spännade som finns där hemma. När man försvinner ett tag märker man ju vad man saknar. Har faktiskt varit väldit skönt att få komma iväg en stund. En vecka känns ändå lite halvlänge. Hade nog inte pallat med en vecka till tror jag.

V
ad ska man då säga om EGYPTEN. Finns mycket att säga alltså. Har varit en himla trevlig resa. Möttes såklart först av värmen när vi klev av planet. Egypten består alltså av 96 % sand och 4 % grönt så det är ju inte riktigt som vilket land som helst. Men varmt var det. Buss till hotellet, Empire hotell.  Gammalt men fräscht & rent. Funkade rätt bra. Trevliga människor, vissa lite för trevliga.. Finns verkligen jobbiga folk. Dom sliter in en i deras små affärer och stoppar på en massa grejer och kräver massa pengar. Har blivit lurad på pengar hela veckan. Men men det är väl sånt man får ta. Dom har försökt köpa oss för typ 100 kameler eller så, haha till en början är det ju rätt kul, sånt händer ju aldrig hemma, men tro mig man blir less.. ;P
    

Annars har man väl legat på stranden för det mesta. Härlig med sol och värme. Blev dock sjuk med feber 3 dar så riktigt bra var det väl inte. Gick och la mig efter middagen vissa dagar ;P

      

H
ann med några utflykter iaf. Bla. en "citytour" runt Hurghada, Sakkala och nya Hurghada. Kul att få se lite hur det såg ut osv. Väldigt fattigt och skitigt på gatorna. Känns lite halvhemskt att se, men allt blir såklart en upplevelse. Nästa utflykt bleb KAIRO. Riktigt häftigt att se. Är tydligen 3e största staden i världen med 20 milj. invånare. Trafiken är väl det man märker mest. Helvete hur dom kör alltså. Alla ska köra först, hur tror du det går? Underligt att det inte sker fler olyckor. Fick iaf se Pyramiderna. Helt sjukt. Dom är rätt stora alltså. Nåt man måste se här i världen. Tappade inte riktigt andan av storleken bara sådär utan mer när man tänker på hur dom byggdes, det är sjukt. Red däremot inte kamel, hade gärna gjort det men man vet aldrig vart man hamnar, mitt ute i öknen, och dom tar verkligen betalt alltså.

       
-
    

S
en blev det även en titt på Papyriska institutet, Egyptiska muséet, ett Parfymeri och lite annat. Lite mindre intressant men. Tog iaf en hel dag, och tro mig att man var slut efteråt. Men det var nog det bästa med Egypten.

H
ann även med snorkling på paradisön, Mahmya. En helt underbart fin ö, vita stränder och turkost genomskinligt vatten. Presis som en dröm. Åkte ut med en båt till ett korallrev och snorklade. Det var helt obeskrivligt alltså. Helt sjukt. Hur häftigt som helst. Det måste man bara göra!

      

V
ar även en massa aktiviteter på hotellen. African party, Bellydance och massa andra shower. Var en animation-grupp som var helt galna som anordnade alla möjliga grejer. Skitkul!

     

Himla kul att se nya saker och träffa nya människor. Har varit så less på allt där hemma. Så det har som varit skönt att få komma bort ett tag. Klart man blir lite less på det också. Nog kan det vara skönt att komma hem till det vanliga, då man vet vad man gör, vet vad som händer. Men hur kul är det egentligen? Fast man måste ju ha lite tråkigt ibland för att få uppleva glädje, är det inte så? Sen är det ju bara 3 veckor kvar innan det bär av mot nya varma länder! ;D Fattar inte att det är så snart. Tiden rullar verkligen fram. Ska ju till Oslo en sväng också så det kommer gå snabbt som bara den! Kul att det händer lite spännande grejer!:)

F
år ta och lägga upp lite bilder sen då vi kommer hem, är ju fortfarande i Sthlm nu, har en massa timmar kvar i bilen innan man är hemma. Blir nog rätt skönt ändå. Vi ses sen! Puss

-

Så därja, äntligen hemma nu, lite bilder också. Tack för allt då!
Känns lite konstigt att va hemma men, det funkar nog, ska ta det lugnt i morgon, sova ut litegrann tror jag.

I´ll remember you