en dag

Blev inte riktigt så många kort tagna på den fina soliga vintern som jag hade tänkt. Blev bara lite smått runt stan och mest på varann. Sprang iaf runt runt och gjorde egentligen inte speciellt mycket..

Hela familjen hängde tillsamamns med lars och ännu en dag spenderades på wayne's. Denna gång blev det vbpaj och te. Mycket gott faktiskt. Annrs har vi inte gjort så mycket mer..

Har hunnit med att skjutsa erik och en tjej till morö backe och sen kalle och markus till ett annat ställe. Kanske blir att skjutsa lite mer senare ikväll om jag nu inte går ut själv! Efter skjutsningen blev det en god middag bestående av spenatlax och pressadpotatis, färsk spenat och tomater. Underbart!



Har iaf just sett melodifestivalen och den imponerar inte som vanligt. Äter lite chips och lite godis och har det faktiskt rätt tråkigt. Har lite ont i huvet och känner mig himla trött.. Men vi får se om jag kanske tar mig ut en sväng ändå, tråkigt att bara sitta här hela kvällen.

Imorgon blir det troligtvis en härlig promenad om solen skiner, sen har jag hört rykten om att det är loppis på folkparken så jag lär ju vara där! Hoppas på att hitta nåt kul!

Ha en fortsatt trevlig kväll, har ingen aning hur min kväll slutar. Lite bilder får ni iaf.


härlig morgon

Solen skiner, jag har nästan just vaknat ur min skönhetssömn, ur emmas säng. Blev en rätt trevlig kväll igår, tre tjejer på förfest,en massa gott och en massa skratt och skvaller. Underbart! Här får ni lite godbitar från kvällen.



Känns som att det kommer bli en härlig dag idag faktiskt. Ska bege mig ut tillsammans med syster och kameran och försöka fixa lite fina bilder. Det blir nog bra. Får se vad som fastnar allt mest.

Någon som vet något om kvällen?

Ha en bra dag allihop! Kram

utgång

Emma har laddat hela dagen, jag börjar ladda nu. Blir nog en väldigt trevlig kväll tillslut. Börjar här hemma med emma & emma, kinamat, chips och dryck. Får se om det händer något annat lite senare. Tanken är iaf utgång på station. Känns som att det var år sedan man var ute där och dansade runt. Eftersom hon just har fyllt 18 så ska jag följa henne ut såklart. So, here we go.

Annars har det varit en väldigt lugn dag för min del. Började med att fixa till håret lite med klippning och styling. Har gått runt lite på stan och träffat lite folk och bara hängt.
Åt sedan ännu en av mina supergoda omeletter, idag med endast fetaost i brist på annat men ni skulle ha smakat den! Jag lovar att ni skulle vilja.



Nu är det dags för dusch och fix. Ska gå och köpa lite mat om en stund också.
Vi ses ute! Ha en trevlig kväll. Puss

torsdag

Känns som att jag har sprungit runt på stan hela dan, man blir faktiskt rätt less. Fast vad ska man annars hitta på?
Emma har iaf lämnat in sitt cv på alla ställen i hela stan tro jag, får hålla tummarna.

Annars har vi bara sprungit runt och kollat på lite kläder och grejer, träffat lite kännt folk osv. Väldigt trevligt.

Blev blodpudding till middag idag, kan vara rätt gott ibland faktiskt.

Kvällen har jag spenderat tillsammans med pappa på old williams och sett hockeyn. Det gick ju bra iaf. Rätt trevligt att sitta där med gubbarna, äta lite nötter och dricka vatten.

Nu händer inte alltför mycket, emma sprang just över till lea för att hitta nåt att ha på sig till i morgon, har hon inte tillräckligt med kläder redan i garderoben?

Är inte så trött heller så jag kanske sitter här en stund och bara gör ingenting..

Har dessutom köpt en kamera på tradera, blir superfina bilder!


kylig morgon

Denna morgon såg nästan precis ut som igår. Vaknade i emmas säng halv 9, åt en god frukost och tog sedan en promenad. Lite kyligare denna morgon. Glömde även mössan så öronen fick sig en omgång..
Gick iaf till EM och kollade lite.. skitfina grejer. Sen besökte jag även lampaffären breve stigs och tittade på deras röda bumling som jag alltid gör när jag är där. Måste få drömma mig bort ibland.



Åt en filtallrik till lunch tillsammans med syster och nu är det dags att bege sig ut på stan för nya uppdrag. Ska förbi vårdcentralen och fixa med ett prov, sen ska emma söka sommarjobb så jag ska följa henne. Sen får vi se vad som händer. Ida och matte kanske skulle in till stan så vi får se om vi träffas.

Ha en bra dag allihop! Kram

vinter

Började morgonen med havregrynsgröt för att sedan ta en efterlängtat och behövlig promenad. Det känns att man inte har varit ute och gått på väldigt länge, ljumskarna tog lite stryk. Började iaf bra med uppskottade vägar men blev bara mer och mer plumsande i snön. Lite halvsvårt att ta sig fram och fötterna blev iskalla. Men ändå härligt. Solen sken och allt var så himla vackert. Precis somdet ska vara en vinterdag för att man inte ska känna sig deprimerad. Lite väl kallt kanske men annars inget att klaga på.



Väl hemma 1,5 timma senare var det dags för lunch. Pappa kom hem från jobbet och vi gjorde supergod omelett med fetaost & spenat och sallad till det. Sen kom även mamma hem nån minut senare så jag fickgöra ännu en omelett. Väldigt enkel mat att bara koka ihop sådär och det går få riktigt smarrigt.

Sen har jag ringt till boendet i kåge och sagt att jag är hemma så vi får väl se om det finns nåt jobb. Har även varit förbi på försäkringsgrejset och ska bara fylla i en skadeanmälan, får se om man får tillbaks nånting. Självrisk på1500 så man får ju hoppas att man träjnar nåt på det..

Ikväll blir det nog bara att ta det lugnt, har så fruktansvärt ont i huvudet. Måste nog lägga mig och titta i "25 underbara hem" från jenny. Det är underbart.

Hoppas alla får en fortsatt bra kväll :)

semlor

Har ätit dagens semla nu, eller bara en halv, det fick räcka. Har inte ätit annat än tårta och godsaker det senaste dygnet. Måste skärpa mig nu. Men tyvärr är inte alla bakverk slut än så man frestas av dom hela tiden.

Har varit hos johan ett tag också och bara tagit det lugnt. Sen kom klas förbi ett tag. Verkligen hur kul som helst att träffa han. Blev inte så länge men.

Tidigare idag var vi på salongen och försäkte fixa mina fläckar, utan resultat. Hedde på ännu en omgång av ask men dom ärfortfarande kvar, och orangea. Har försvunnit litegrann sen igår men fortfarande kvar. Vet inte riktigt vad jag ska göra men. Hade gärna varit blond nu ett tag.

Sprang även förbi kitchen och fick träffa madde, gullunge. Jätteroligt! Sprang även på jannicka ute på torget. Så kul att träffa henne! Älskar att träffa folk jag känner. Har varit lite av det på sista tiden.

Ska göra tidig kväll ikväll. Med dessa säger jag godnatt.

     

     


wayne's

Har varit på stan med tjejerna och matte. Har ätit scones på wayne's. Är tredje dagen i rad nu som jag är på wayne's, trogen kund. Supergott iaf.

Sitter just nu och väntar på att emma ska komma hem så vi kan fika ännu mer tårta. Sen ska vi försöka göra nåt åt mitt hår om det nu är möjligt..

Nu kommer hon, nu är det fika som gäller!


hårfix & kalas

Tårtbakningen gick väldigt bra i morse, däremot att skära en varm morotskaka är inte det lättaste! Det blir bara kletigt.

Gick sen upp och träffade janne som tyckte jag var en så stilig gumma och följde han till chefen för dagis-poolen. Ska tydligen skicka efter nåt papper och sen gå tillbaks till henne sen får vi se. Hann inte ringa till något boende heller, får bli i morgon.

Åt en rätt smarrig kycklingsallad på wayne's med syster, stina och fannie innan det var dags att ta tag i mitt hår. Började väl runt halv 2 och var inte fördiga när vi gick därifrån kvart över 5. Började iaf med att göra sunlights på allt hår och sen blandat med slingor uppe på huvet.
Har haft orangea inslag i håret nu efter resan och det var dom vi tänkte få bort. Efter shamponeringen och lite föning hade dessa orangea fläckar blivit ännu tydligare. Kul?
Bara att börja om från början och emma la på nån grå ton för att få bort fläckarna ordentligt. Ännu en föning och fläckarna hade blivit ännu tydligare. Det är inte möjligt. Tro mig, det var inte vackert. Klockan började närma sig 5 och vi kände oss lite halverst stressade eftersom ett kalas väntade nån timma senare. Satte upp klämmor på sidorna för att gömma det mesta men det syns fortfarande. Vad hände, alla på salongen var helt chockade och hade aldrig sett nåt liknande. Gjorde ju avfärgning innan jag for till asien och de tär tydligen det som har kommit fram.
Ska iaf tillbaks till salongen nån dag för att försöka fixa till det, om det går. Annars får det bli mörkt.

Sen blev det iaf ett väldans kalas med både släkt och alla emmas tjejer. Miljoners kakor, bullar och tårtor som absolut inte blivit uppätna. Blir en härlig frukost i morgon..

Nu ska jag iaf gå över till johan och hämta laddaren till mobilen så jag får igång den. Sen får vi se vad som händer. Imorgon är det fettisdag så det lär ju bli nån semla. Ska även ringa till något boende och kolla lite jobb. Känner att man ändå måste ta tag i det nu. Back to real life.

Grattis älskade syster än en gång :)


jobb

Pappa ringde nyss och hade pratat med janne som sa att dom behöver folk på dagis så nu ska jag helt plötsligt åka och träffa han 11.30 för att anmäla mig till vik-poolen. Samma pool som ingen mindre än kalle är med i! Lite roligt. Har faktiskt alltid velat prova jobba på dagis så vi får se hur det går om det finns några jobb.. Var ju faktiskt idag som jag hade tänkt ta tag i det här med jobb så det passade ju rätt bra att han ringde. Får se om jag ska prata med några andra idag också.
Men nu blev min dag genast lite mer stressig så måste ta tag i det här med tårtbakningen nu på en gång.

grattis älskade

Nu har det snöat ända sen igårkväll och hela morgonen. Tycker det är supermysigt med snö men det måste inte snöa. Är iofs rätt fint att sitta och titta ut genom fönstret men inte att vara mitt uppe i det. Speciellt inte när man kör bil, det är typ omöjligt. For och handlade igår, lite födelsedagsfrukost till emma som bestod av baguetter med sallad, tomat, ishavsröra och kalkon. Mums!

Efter det for jag vidare till moster åsa och fick min present till emma utskriven. SKrev ut ett papper med massa små bilder som skulle ingå i presenten. Det hon fick var som tur var för henne ingen buddha, eller hade absolut ingenting med thailand att göra. Vi ska fara och bo på hotell och bara mysa och lyxa på med allt möjligt. Är hon som bestämmer. Har inte bestämt vars vi ska fara än men. Jag hade typ tänkt lule men hon säger bara sthlm. Blir ju lite dyrare än vad jag hade tänkt isf så jag tror det får bli nånstans närmare. Inget datum planerat heller, hon måste nog vara med på det. Hon brukar ha en tendens till att ha fullt upp denna dam.

Blev väldigt sent igårkväll så jag är himla trött. Orkar knappt hålla uppe ögonen. Sen upp tidigt idag för att gratta emma såklart. Hon fyller ju 18 idag och börjar närma sig vuxen ålder. Tiden går så himla fort alltså. Hoppas du får världens finaste födelsedag vännen. Du är det bästa jag har!

Sen ska jag fixa lite grejer idag också. Måste göra lite på tårtorna, handla lite grejer och sen städa.. Kändes jobbigt. Kanske får lägga mig i soffan en stund, vore inte helt fel.
 
Efter lunch ska jag till emma på salongen och fixa håret. Färga och klippa tror jag iaf, det behövs verkligen just nu. Har blivit rätt risigt under resan så det är lite av en krissituation just nu. Finns gigantiska orangea fläckar på håret.. Blir härligt.

Nu ska jag nog äta lite mer frukost sen bara ta det lugnt en stund innan jag tar tag i dagens uppgifter!

Ha en bra dag i snön!

Inte riktigt utsikten från mitt fönster men det såg rätt härligt ut!

god morgon

Ögonen svider som bara den. Det känns att man inte har sovit så speciellt länge denna morgon. Nu är ju ändå klockan runt 10 men har redan hunnit fika en härlig frukost. Blev väldigt trevligt hemma hos johan igår, kul att träffa han och kalle. Satt och såg melodifestivalen och pratade tillsammans med en massa härlig musik.
Runt 12 gick vi vidare till calles där en kille lirade asskön musik. Han däremot, var inte speciellt duktig på framföra dom. Gick iaf vidare till olles sen för att träffa lite mer jämnåriga människor. Träffade tobbe, dander, johan osv. Hur kul som helst att träffa dom. Kul att se lite kännt folk nu efter en tid med bara främlingar.
Sen när allt stängde gick vi vidare mot max, men kön där var så fruktansvärt lång så vi skippade det och gick hemåt istället. Var dags att hämta emma och gänget i bagarstugan. Festen var tydligen slut. Synd att det slutade på ett sånt jävligt sätt, fyfan alltså. Verkade ju som att allt hade varit hur bra som helst innan.
Så jag mamma och pappa åkte dit, insåg att vi inte orkade städa den tiden och körde hem varsin bil med folk. Förutom en av bilarna då såklart..
Så nu har vi 4 gulliga umekillar som bor här, väldigt trevligt. En av dom har åkt med resten av familjen för att städa. Dom övriga ligger och sover fortfarande.

Idag blir det att planera inför denna stora dag som infaller i morgon. Syster fyller 18 och det är en present som ska fixas. Har redan fixat den egentligen men måste bara fixa lite detaljer. Kommer bli hur bra som helst. Hon är orolig för att det är nån grej från thailand som hon kommer avsky!
Tro mig, det är inget sånt. Ingen gigantisk buddha eller nåt så det är ingen fara. Du kommer bli nöjd.

Känns som man har börjat vänja sig vid ett normalt liv här hemma nu. Inte för att jag har tagit tag i nåt men det känns iaf bara skönt att vara hemma och träffa alla igen.

Nu ska jag fixa lite, puss så länge.


fix

Har sprungit fram och tillbaks hela dan idag för att hjälpa syster med det ena och det andra inför kvällen. 18årsfest står på schemat och det är himla mycket grejer som ska hinna fixas. Nu börjar allt bli klart, även damen i fråga. Väntar bara på att petter och carro ska komma så blir det att skjutsa dom.

Har även varit på stan med mamma och kollat lite grejer inför själva födelsedagen på måndag. Gick förbi uppe på kitchen och kramade allihop. Åh va roligt att träffa alla. Fikade även en semla! Lite tidigt eftersom fettisdag är på tisdag. Men goda var dom!



Kvällen fortsätter sen hos johan och kalle. Blir skitkul att träffa dom. Där blir det fest, nyktert för min del. Ska och hämta folket senare i natt så.

Dags att fara nu, puss så länge.

lite konstigt

Känns faktiskt väldigt konstigt att helt plötsligt vara hemma och tillbaka till det vanliga livet. Är verkligen både och alltså. Känns skönt att vara tillbaks, till familj och vänner men tänker även tankar varför jag är tillbaks. Det är verkligen som man alltid säger, man blir less direkt man kommer hem igen och vill bara ut på nya äventyr. Känns kul att vara hemma till en början men sen inser man vad man har kommit tillbaks till. Skellefteå, världens minsta stad. Händer inte speciellt mycket här inte.

Vet inte vad jag ska göra nu heller. Ska man återgå till det vanliga jobbet eller ska man orka söka något annat. Många tankar på att åka till nåt annat ställe och jobba. Ska nog även söka till nån skola nu till hösten. Vet inte riktigt vad jag skulle plugga och har ingen aning om jag ens är lite sugen på att göra det. Bara lite sugen på att göra nåt helt annat.

Får fundera ett litet tag på det här. Ingen brådska va? Ska bara ta det lite lugnt nu när jag just har kommit hem. Tar tag i det sen. Nu ska jag följa emmaoch sola. Ska inte sola själv utan bara vara stöd åt en älskad syster. Känns så himla bra att vara hemma.

Var och överraskade Jojjegumman i går ocksa. Plingade på hemma hos henne och ni skulle ha sett chocken. Tårarna rann på alla treoch kramarna slutade aldrig. Underbart att se dig vännen.

tro det eller ej

men nu är vi faktiskt hemma helt plötsligt. Helt plötsligt för er här hemma kanske men inte för oss. Det här har varit planerat länge, nästan ända från början av resan. Så det har ingenting med hemlängtan elelr nåt att göra utan vi tänkte bara att det skulle bli lite väl dyrt att leva som vi egentligen ville med den budgeten vi hade satt upp från början, så vi valde att korta ner resan och få unna oss lite mer istället. Så hela denna resa har vi vetat om att vi kommer hem 5 veckor tidigare än planerat utan att någon annan haft en endaste liten aning. Har varit väldigt kul nu på slutet. Vi har varit rätt peppade på att överraska alla.

Ja men hur gick nu detta då? Jo vi flög ju från bangkok, där jag förövrigt träffade hjalmar, och landade på arlanda runt 6 igår morse. Sen komälskade jenny och hämtade mig hem till uppis. Där fick jag svensk frukost, älskade fredrik gräddadeplättar till oss och vi spelade buzz sen blev det tacogratäng till middag. Hur gott som helst och underbart att träffa J&F. Dom är sötast!
Åkte ju tåg sen från uppsala igårkvall, och hela natten i natt och fram till bastuträsk kl 5 i morse. Då hade vi missatden anslutande bussen till stan sa vi fick gott sitta och vänta där tills det tillslut kom en buss som kunde ta oss till norsjö och därifrån skulle vi kunna ta en buss till stan.
Landade i kalla skellefte runt 8 och traskade med en valdans takt hem till storgatan i hopp om att nån skulle vara hemma och ta emot mig, troligtvis med en väldans chock. Och tro mig det var det.

Plingade på dörren, det var iaf ljust i hallen och efter ett tag närmade sig en skugga. Älskade syster öppnade, satte händerna för ansiktet, backade några steg, fattade ingenting, hoppade upp i min famn och där stog vi och grät och kramades som aldrig förr. Jag har aldrigvarit så lycklig, och knappast hon heller. Tog ett tag innan hon fattade att det var jag. Vet inte om hon har fattat att det är jag fortfarande. Började gråta ännu mer när jag såg hur fint allt var här hemma, och ännu mer när jag öppnade kylskåpet och fick se vanlig mat. Jag tog ut allt som jag tyckte såg gott ut och även ur skafferiet och började knapra. Det var allt möjligt, men gott!

Sen ringer det på dörren när vi står i vardagsrummet och packar upp min väska. Emma öppnar och jag hör pappas röst. Vågar först inte visa mig. Emma springer till mig och jag kliver fram i hallen och ser min älskade pappa stå i dörren. Tårarna kommer och det kramas och han fattar inte heller nåt, såklart. Jag är ju fortfarandei thailand och ska inte vara hemma nu, och sen står jag bara där. Helt jättekonstigt. Han hade av en ren slump (eller inte) råkat glömma nycklarna till jobbet hemma. Så han var hemma en stund och sen var han tvungen att fara tillbaks till jobbet. Emma hade även missat bussen så jag fick ta bilen och skjutsa henne till skolan. Är ju van vid vänstertrafik nu så det blev ju en liten prövning, men vi klarade oss hela och levande hela vägen.

Sen var det dags att ta tag i det här med mamma också. Hon jobbar ju just nu ute i en liten barrack uppe vid lassarettet och jag hade ingen aning om hur jag hade tänkt hitta dit. Parkerade där uppe nånstans och vandrade mot några uppstallda barracker. Hittade en skylt med "ingång till bup". Följde den till en dörr och öppnade den lite nervöst. Gick längs hela korridoren och letade mammas namn på nån dörr men kom till slut till fikarummet som var fullt med tanter. Alla utom mamma. Hon var ute och sprang och skulle komma in om en liten stund så jag fick sätta mig ner tillsammans medalla andra och fika massa gott fika och kramade alla mammas tanter med tårar i ögonen. Plötsligt öppnades dörren och mamma kom in. Hon tittade på alla och sa hej och vände sig sen bort. Tittade in igen och vände sig bort än en gång. Sen närmade hon sig bordet och tittade på mig och fattade såklart ingenting. Hon såg helt paff ut, har aldrig sett ett mer chockat ansikte i hela mitt liv. Kramar och tårar som aldrig tog slut. Hon blev först allvarlig och såg livrädd och trodde att nåt hade hänt eftersom jag kom hem tidigare. Men när jag sa att jag bara hade tänkt överraska alla så skrattade hon och blev så lycklig. Lämnade henne efter ett tag för att hon skulle på möte.

Träffades även hos mormor sen för att tittaförbi bara. Hon såg också chockad ut men var väldigt glad över att jag var hemma. Fick kanelbullar och te av henne, oj så gott.

Sen åkte vi hem till hem och åt lite lunch bestående av stekt korv, potatis och ägg, underbart! Sen åkte mamma tillbaks till jobbet igen och jag tog det bara lugnt hemma i soffan, läste lite nya inredningstidningar, städade i köket och toan och tjollrade på litegrann tills emma kom hem från skolan igen. Gick en sväng på stan och träffade både mamma och pappa. Guick runt och kollade i lite affärer, handlade myskvällsgrejs och sen gick vi på calles och åt tacobuffe, supergott! Sen hem för att vila upp oss lite och förbereda oss inför myskvällen. Chips, ostkrokar, godis, baguett, kex och brieost. Mums!

Men nu är alla så mätta och har gått och lagt sig för ett tag sen. Bara jag som är vaken just nu. Emma vaknar till ibland och frågar om jag inte ska komma och sova snart. Sover i hennes säng inatt, myspys så ska nog inte sitt ahär så jättelänge till.
Imorgon blir det frukost, sen ut på stan för att hitta lite grejer. Underkläder och parfym är väl det som står högst upp på listan. Sen en kamera och en mobil höll jag på att glömma, står nog lite högre upp.
Ska även försökalägga in lite bilder från denna resa,så fort jag har fått alla från Ida.

Godnatt skelelfteå, känns väldigt konstigt men väldigt skönt att vara hemma.

hua hin

Ja da har vi lamnat underbara Koh Chang. Efter annu en jobbig bussresa har vi tagit oss vidare ner till Hua Hin. Solen skiner aven har sa det ar riktigt harligt! Har inte hunnit utforska staden riktigt utan har mest legat och latat oss pa stranden men det funkar ratt bra det med!

Maste vara ute ur Thailand den 20e feb sa da blir det att ta oss ner till Malaysia, troligtvis en svang forbi Langkawi sen far vi se vad vi hittar pa om vi aker till Kuala Lumpur, landets huvudstad :)

Ar helt slut efter allt detta solande sa vi orkar inte sitta har sa lange. Det blir nog en ratt tidig kvall med en god middag!

Hoppas ni har det bra dar hemma i kylan, hor att det ar skinande sol iaf vilket gor vintern mycket harligare!
Vi ses ju snart, pussar och kramar i massor! :)

antligen lite sol pa koh chang

Ja nu har vi lamnat djungeln i Chiang Mai och tagit oss nerat via Bangkok till Koh Chang. En o som ligger ratt nara Kambodja. Ar iaf hur fint som helst har och trivs hur bra som helst hittils. Har antligen fatt lite sol, nastan lite mycket pa en gang nar man inte solat pa 3,5 - 4 veckor.. Latt att branna sig men vi var faktiskt duktiga pa att smorja in oss, iaf i ansiktet!

Resan hit tog iaf betydligt langre tid an vad vi hade trott, inte direkt ovanligt i dessa lander. Man ar ratt van att det skiljer flera timmar motfor vad dom sager. Kom iaf hit pa mandagkvall. Hade redan bokat ett boende eftersom alla sa att det alltid ar fullt har pa lonely beach. Hade inte behovt gora det kan jag lova, som vi trodde.
Traffade 2 tjejer fran Tyskland resp Irland som ocksa hade bokat samma stalle. Sa vi fick varsin bungalow, med toa pa utsidan med grenar som tak och med en veranda med en hangmatta. Stallet var inget att rekomendera iaf.
Flyttade morgonen efter till ett nytt, typ ett hotell, Kachapura. Blev tillochmed billigare an det vi hade tidigare. Rummet ar superfint med tv och dvd, gratis hyrfilmer, duschkabin och skalhandfat i for av en blomma. Utanfor verandan ar det en jattefin tradgard pa ena sidan och en byggnadsplats pa andra sa vi vacks ratt tidigt av hamrande och slipande. Det ar val det enda negativa har sa det ar val inte sa farligt. Trivs hur som helst jattebra.
Har hangt med dom har tva tjejerna nastan hela tiden, pa stranden, varit ute och atit middag och tagit en drink pa kvallen. Har aven traffat ett par fran Canada som ar hur gulliga som helst!

Har iaf legat och stekt i solen hela dagarna, hur harligt som helst och vattnet ar sa varmt att det svalkar inte. Igar kom en tam apa och hoppade upp i min famn och betedde sig som en liten babis, jattesot! Sen rakade jag krossa en av rutorna in till varat rum ocksa nar vi satt och chillade ute pa verandan. Tappade balansen fran pallen jag satt pa och korde armbagen genom glaset. Gick ratt bra med lite blod osv och sen fick jag betala 400 b, sa det var inte sa farligt!
Annars pa kvallarna brukar vi va lite trakiga mot alla andra och ga hem lite tidigt och satta pa en film och bara mysa med lite godis, hur mysigt som helst faktiskt. Nat man saknar dar hemma, att bara kunna mysa med en film och med svenskt losgodis eller ostkrokar eller naturchips eller nat annat gott. Vore inte helt fel, men det blir ju verklighet snart.

Efter nagra dagar har pa koh chang ska ni troligtvis aka ner till Hua hin. Sen far vi se om vi jobbar oss nerat, kanske ner mot Malaysia igen. Inget bestamt an sa vi far se men det lutar at det iaf.

Ta hand om er dar hemma i kylan, kan skicka lite varma tankar och kramar. Saknar er sa mycket men vi ses snart :) Puss och kram!

chiang mai

Ja da har vi varit har ocksa. En hyffsat stor stad men ingenting om man jamfor med Saigon eller Bangkok. Har varit ratt skont att komma tillbaks till Thailand fastan vi verkligen gillade Laos. Thailand kanns ju anda lite mer som hemma.
Chiang Mai nu iaf. Har bott pa ett superbra guesthouse, TK, typ mitt i smeten har. Kostade 400 b men nar vi bokade en utflyktstur med hotellet fick vi en gratis natt sa det var helt okej tillslut.

Var pa utflykt hela dagen igar. Borjade med orkide och fjarlilsodling. Sag endast tva fjarliar men orkideerna var helt otroligt vackra. Maste kopa en nar jag kommer hem!
Sen akte vi vidare till elefanterna och akte runt pa dom ungefar en timme, genom djungel och over vatten. Himla mysigt faktiskt och man fick mata dom med en massa bananer. Daremot anvander dom en san dar pinne med en krok och slar dom med, inte alls bra..
Sen blev det bamboorafting, inte speciellt haftigt men ratt mysigt tog vi oss langs floden med hjalp av bambupinnar.
Dags for lunch som visade sig vara en himla gigantisk buffe med allt mojligt, supergott och vi holl knappt pa att ta oss dar ifran for at vi var sa matta.
Hamnade aven i brak med en apa just utanfor. Inte sa farligt som det later, eller nastan men som tur var var apan i en bur. Men den tog tag med armarna om harnalarna som satt i mitt har och blev helt galen och bara slet och tankte ata upp hela mitt huvud. Sager dom som sag pa, jag sag ingenting, kanske var lika bra det. Det gjorde iaf riktigt ont men efter ett tag tog guiden tag i mitt huvud och i apan och slet isar oss. Skont, en upplevelse iaf.
Efter det fick vi bada i ett litet vattenfall, eller man fick aka ner efter stenhallen och ner i ett hal, skont och svalkande. Foll aven pa att tappa Idas kamera ner i vattnet. Det hade inte varit en bra ide.
Sista grejen var iaf rafting med gummibat nerfor en fors. Hade kunant fa vara lite haftigare aven det har men helt okej. Vissa stunder gled vi bara fram poa ratt lugnt vatten for att forbereda oss infor dom lite vildare forsarna. Allt ledde till ett enda stort vattenkrig mellan batarna och alla var lagomt genomsura nar vi var klara.
En riktigt toppen dag blev det tillslut. Kul att gora nat annat.

Igar kvall var det dags for den omtalade nattmarknaden. Inledde den med en halvtimmes fotmassage for 15 kr, helt okej pris och riktigt skont. Fotterna kandes som nya. Efter det gick vi vidare runt bland marknadsstanden och hittade det ena efter det andra. Men man kan faktiskt inte kopa allt, det galler ju att rymma det i vaskorna och orka slapa runt pa det tills vi aker hem. Sparar den riktiga shoppingen till Bangkok nar vi flyger hem.

Idag har vi iaf checkat ut kl 10, lamnat vaskorna har pa hotellet och vantar just nu pa bussen som gar kl 6. Finns inte sa jattemycket att gora om man bara ska ga runt och titta. Har suttit och tittat pa vattnet ett tag, atit frukost och nu sitter vi har vid datorerna. Ska nog ga och satta oss pa nat mysigt cafe och lasa lite tror jag.
Gillar inte riktigt sana har dagar nar man bara vantar pa att tiden ska ga.

Har pratat med alla dar hemma och allt verkar bra, forutom all sno som flyger omkring som aldrig forr. Morfar mar battre och det kanns skont. Mamma flog ju ner till sthlm haromdan tillsammans med alla syskon for att allt hade blivit sa daligt men det verkar nu ga at ratt hall iaf.
Pratade med syster och pappa pa msn ocksa, dom holl pa forbereda finmiddag och skulle bara mysa dar hemma. Hade garna varit dar alltsa.
Annars verkar allt vara bra, hoppas ni skoter om varann. Vi hors snart, kramar i massor!

fran laos till thailand

Ja da har vi just avklarat den 2 dagars langa battur langs mekongfloden fran luang prabang till huay xai med ett stopp och en overnattning i den lilla byn pakbeng. Valdigt mysigt har det varit, kul att se nat annat na stora stader med trafik. Laos ar underbart. Allt ar sa otroligt fint, har fatt se sa mycket nar vi har akt den har baten. Genom sma byar med sma hyddor dar barnen badar i floden, kvinnorna tvattar klader i floden och skoter om sina odlingar, bufflar och getter star och dricker ur flodens vatten. En helt annan varld.

Just nu sitter vi pa gransen mellan Laos och Thailand och vantar pa en buss som ska ta oss till Chiang Mai. Kanns aven skont att fa aka in i thailand igen, kanns lite som hemma fast det ar platser vi aldrig varit pa forut. Dar blir det elefantridning och jungeltrekking med mera. Efter nagra dagar darar det nog dags for lite strandliv. Har langtat lange efter lite sol och bad nu, kanns som det var evigheter sen och vi skulle verkligen behova battra pa brannan en hel del. Sa det blir nog att vi aker ner till kusten nedanfor Bangkok, Hua hin ellersa aker vi langre ner, vi farse, har inte hunnit bestamma sa mycket annu.

Hor otrevliga saker hemifran som far tararna att rinna, hoppas allt loser sig, kanns jobbigt att vara pa andra sidan jorden nar man skulle vilja vara hemma hos familjen och kramas. Men ni far ta hand om varann, sasesi snart. Langtar efter er sa otroligt mycket. Kramar i massor! 

luang prabang

Ja da har vi lamnat Vang vieng och grabbarna och tagit oss vidare norrut till luang prabang. Kanns trakigt att lamna dom, har varit sa otroligt kul att hanga med och lara kanna dom. Helt underbara, kommer verkligen kännas tomt utan dom nu.

Sen maste jag saga att Laos ar det basta landet tror jag, hittils iaf. Thailand ar ju alltid thailand saklart.. Men av vietnam och kambodja ar Laos klart overlagset. Nu kanske vi har haft lite otur osv i vietnam men. Vang vieng ar superharligt, och tubingen ar ett maste. Har aldrig haft sa kul tror jag. At man inte gor det oftare hemma..

Luang prabang ar ocksa supermysigt, har blivit en hel del festande nu nagra dar sa det ar skont med lite lugnare tempo.. Har bara hunnit vara har igarkvall och idag sa vi har inte hunnit med sa mycket. Var och gick runt pa nattmarknaden igarkvall, hur mysigt som helst. Alla ar sa otroligt vanliga och gulliga i det har landet. Ska verkligen aka tillbaks hit.

I morgon ska vi aka slowboat langs mekongfloden over till thailandska gransen. Den batresan tar tva dagar sa det blir nog haftigt! Sen ska vi val ta oss ner till Chiang Mai sa smaning om.

Hoppas allt ar bra dar hemma och att ni tar hand om varann sa gott ni kan. Saknar er sa otroligt mycket ska ni veta.. Har inte langtat hem nu pa ett tag nar vi har hangt med killarna, man har som kunnat tanka pa annat, men nu nar vi lamnat dom kommer saknaden tillbaks. Love you guys!